Παρασκευή, 6 Μαΐου 2011

Μπριζόλες Rib eye.....ίσως οι καλύτερες !!!


Ούτε μάτι, ούτε παϊδάκι, ούτε κάτι ενδιάμεσο. Το rib eye είναι απλώς το καλύτερο κομμάτι κρέας που θα φάτε ποτέ.
Σίγουρα κάποια στιγμή στη ζωή σας έχετε δει στον κατάλογο κάποιου ακριβού εστιατορίου ή απλώς ενός καλού grill, το «Rib-Eye» στον κατάλογο. Rib είναι το γνωστό παϊδάκι, αλλά το eye (μάτι) πού κολλάει;
Μην μπερδεύεστε. Το «Rib-Eye» είναι, απλά, το καλύτερο φιλέτο μπριζόλας που υπάρχει. Πρόκειται για το κομμάτι που κόβεται από το μέρος του ζώου που βρίσκεται πάνω στο πρώτο πλευρό, και δεν περιέχει κανένα κόκαλο. Εξαιτίας των άριστων ραβδώσεων που προκαλούνται από αυτόν τον τρόπο κοψίματος στο κρέας, το κομμάτι αυτό είναι γεμάτο γεύσεις και παραμένει μαλακό κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Το Rib-Eye είναι καλύτερο στο grill και ψημένο σε medium-rare στιλ.
www.gossip-tv
Αφού τώρα πια μάθατε το rib eye, να σας δώσω την δική μου απλούστατη συνταγή που ξετρελαίνει τον γιο μου αλλά και όποιον άλλον την δοκιμάσει.
Κατ αρχάς στον Χασάπη μου ζητάω να μην κόψει τις φέτες λεπτές.  Πρέπει η κάθε φέτα να είναι σχεδόν δύο δάκτυλα πάχος.
Τις μπριζόλες τις αγοράζω πάντα μια δυο μέρες πριν για να τις μαρινάρω πριν τις ψήσω.
Η μαρινάτα μου είναι πολύ απλή.  Ελαιόλαδο, πιπέρι, και Worcestershire sauce της Heinz, που ίσως οι περισσότεροι γνωρίζετε.
Αφήνω τις μπριζόλες σκεπασμένες στο ψυγείο και μια δύο φορές τις γυρίζω για να μαριναριστούν και από τις δυο πλευρές.
Τώρα στο ψήσιμο, που είναι και πολύ σημαντικό....
Εγώ χρησιμοποιώ ένα μαντεμένιο τηγάνι με ραβδώσεις που εκτός ότι ψήνει καταπληκτικά δίνει στις μπριζόλες και την όψη του γκριλ, δηλαδή το αποτύπωμα των ραβδώσεων πάνω στο κρέας.
Βάζω πολύ λίγο λάδι στο τηγάνι  και το αφήνω να κάψει, έτσι δεν φεύγουν οι χυμοί από το κρέας.   Όταν είναι η ώρα, ρίχνω τα rib eye και αφήνω την κάθε πλευρά για κάποια 5 λεπτά.  Ρίχνω λίγο αλάτι, γιατί το worcestershire είναι αρκετά αλμυρό και πικάντικο και την υπόλοιπη μαρινάτα για  να ψηθούν οι μπριζόλες μου στο ωραίο αυτό ζουμάκι....
Τις μπριζόλες τις γυρίζω μόνο μία φορά, και έτσι, με το λίγο αυτό ψήσιμο δεν στεγνώνει το κρέας και μένει γεμάτο χυμούς και γεύση.
Αυτή η τόσο απλή διαδικασία θα σας δώσει άλλη διάσταση στις μπριζόλες που τρώτε σπίτι σας.
Το βασικότερο όμως όλων είναι το κομμάτι του κρέατος, που αν δοκιμάσετε αυτό το συγκεκριμένο, Rib eye, δεν θα ξαναπάρετε άλλο είδος μπριζόλας.....
Δοκιμάστε σαν side dish, τις οφτές πατάτες, και σαλάτα.
Ένα δυναμωτικό γεύμα και  πολύ υγιεινό....
Καλή σας όρεξη...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου