Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

Τάρτα σπανάκι-bacon !!!!

Σούπερ τάρτα, εύκολη, γρήγορη, οικονομική και πεντανόστιμη!!!!!



Λοιπόν φίλες μου, έχουμε και λέμε...

 

Αγοράζετε, ένα Philadelphia light (σε συσκευασία), ένα Ricotta τυρί ( σε συσκευασία, είναι κι αυτό άπαχο), ένα πακέτο bacon, ένα πακέτο φύλλο κουρού, (εγώ πήρα το Κανάκι), δύο αυγά, λίγο γάλα, και δύο πακέτα σπανάκι φρέσκο καθαρισμένο σε σακούλα, ένα ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι, ένα ματσάκι άνηθο, και 1-2 πράσα.




Βουτυρώνουμε τις ταρτιέρες, (δύο μεσαίου μεγέθους) και στρώνουμε από ένα φύλλο κουρού. Τρυπάμε με πιρούνι και ρίχνουμε και τα φασόλια μας για να μην φουσκώσει το φύλλο. Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι λίγο να ροδίσει.



Στο μεταξύ μαραίνουμε το σπανάκι ανακατεύοντας καλά σε κατσαρόλα  και παράλληλα τσιγαρίζουμε το κομμένο bacon. Τσιγαρίζουμε και το κρεμμυδάκι με το πράσο.



Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το έτοιμο πια μαραμένο σπανάκι και το κόβουμε λίγο με ψαλίδι. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι με το πράσο, το bacon, και τις δύο συσκευασίες των τυριών μας. Ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε και τα δύο αυγά μαζί με λίγο γάλα. Ανακατεύουμε όλο μαζί.
Θα πρέπει όλο αυτό το μείγμα να έχει υγρασία, γι αυτό αν είναι πολύ πηχτό ρίχνουμε λίγο ακόμα γάλα.
Αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο πιπεράκι, λίγο μοσχοκάρυδο, και λίγο τριμμένο τυρί extra.




Ρίχνουμε το μείγμα στην σχεδόν έτοιμη ζύμη μας και ψήνουμε σε φούρνο για περίπου 1 ώρα περίπου και στους 170 βαθμούς. Εγώ ψήνω στον αέρα.



Καλή επιτυχία και καλή όρεξη !!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου