Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΟΥΜΕ ........

Άλλη μια οικονομική λύση για τους άρρωστους καπνιστές.....

Όλα τα' χαμε, τώρα έχουμε να παλέψουμε και με το τσιγάρο....

Όσοι ακόμα δεν το έχουν κόψει, τραβάνε ένα ζόρι ακόμα με την καθημερινή αγορά της δόσης τους.  Δύσκολο να τα κόψεις όλα μαζί.  Αν προσθέσουμε και τον παράγοντα στρες, τότε ακόμα πιο δύσκολο να κόψεις και το τσιγάρο.  Τουλάχιστον επί του παρόντος, γιατί όπως πάει το θέμα ....σε λίγο θα κοπεί κι' αυτό ...μπας και σωθούμε.....Εγώ λοιπόν, κατέληξα σε αλλαγή και στο τσιγάρο.

Ξεκίνησα να καπνίζω στριφτά.Εκεί που χρειαζόμουν 3,80 ευρώ τουλάχιστον την μέρα για ένα πακέτο τσιγάρα, άλλαξα και πήγα σε στριφτά.  Τώρα, εδώ και τρεις εβδομάδες περίπου ξοδεύω 4 ευρώ κάθε τρεις μέρες,
Έτσι έριξα το μηνιαίο κόστος της κακής αυτής συνήθειας σε 32 ευρώ περίπου, από 120 ευρώ που ξόδευα πριν για το πακέτο....

Hair cut, που εδώ πραγματικά με ωφέλησε τόσο στην υγεία αλλά και στην τσέπη...

Κατ' αρχάς καπνίζοντας στριφτά, καπνίζεις λιγότερο γιατί δεν έχεις πάντα διαθέσιμο ένα τσιγάρο έτοιμο.  Όταν αγοράζεις πακέτο...κάθε λίγο και λιγάκι τραβάς και ανάβεις και ένα τσιγάρο, Τώρα με τα στριφτά αυτό άλλαξε.  Είναι μια διαδικασία ολόκληρη και πολλές φορές την αναβάλεις γι' αργότερα.  Δεν είναι πάντα εύκολο να φτιάξεις ένα τσιγάρο.

Το καλύτερο βέβαια που έχουμε να κάνουμε, είναι να το κόψουμε και να απελευθερωθούμε μια για πάντα από τον βραχνά αυτόν.Μέχρι τότε όμως, δοκιμάστε το κι εσείς και δείτε την διαφορά αμέσως από το πρώτο πακέτο καπνού που θα αγοράσετε,Αγοράστε καπνό, χαρτάκια, φιλτράκια, και εξοικονομήστε λίγα ευρώ κι από εκεί.


2 σχόλια:

  1. Καλή ιδέα Marilena, αν και μου τη δίνει να στρίβω τσιγάρο. Άσε που μεχρι να μάθω να το κάνω θα περάσει καιρός και τα νεύρα μου θα γίνουν "τσατάλια"
    φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε μου Emmanuel, δεν είναι δύσκολο...υπάρχουν και τα ειδικά μηχανάκια που το στρίβουν για σένα εύκολα...το βασικότερο όλων είναι πως δεν υπάρχει εκεί έτοιμος μέσα στο πακέτο ο πειρασμός... Γλυτώνεις αρκετά τσιγάρα την ημέρα και ο καπνός κρατάει για 3 μέρες... Κάνεις μια σχετική οικονομία στην τσέπη σου η οποία φαίνεται αμέσως !
    Να σαι καλά φίλε μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή