Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011

marilena: Μπαρούτι μου μυρίζει.......

marilena: Μπαρούτι μου μυρίζει.......: "Όπως ίσως και' σεις θα έχετε διαπιστώσει, κάτι πλανάται στον αέρα της Ελλάδας αρκετό καιρό τώρα. Όλοι το ίδιο σκεφτόμαστε, εκτός ορισμένων,..."

Μπαρούτι μου μυρίζει.......

Όπως ίσως και' σεις θα έχετε διαπιστώσει, κάτι πλανάται στον αέρα της Ελλάδας αρκετό καιρό τώρα.

Όλοι το ίδιο σκεφτόμαστε, εκτός ορισμένων, οι υπόλοιποι μοιραζόμαστε τις ίδιες σκέψεις και ανησυχίες.

Κάθε φορά που ένα "δημόσιο", πολιτικό πρόσωπο κάνει την εμφάνισή του σε κάποιο μη αποστειρωμένο περιβάλλον και προσπαθήσει να κυκλοφορήσει μεταξύ των απλών καθημερινών ανθρώπων, γίνεται και κάποιο θερμό ή και καυτό επεισόδιο.

Χθες στην παρέλαση του δήμου Περιστερίου αποφάσισε η Υφυπουργός κα Νταλάρα να παραστεί με σκοπό να χειροκροτήσει και να τιμήσει την μαθητική νεολαία της περιοχής.  Δεν γνωρίζω αν η εθιμοτυπική η εμφάνισή της, αν ήταν πρωτοβουλία δική της ή κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου.

Αυτό που είδα όμως ήταν σίγουρα μια αυθόρμητη πρωτοβουλία των πολιτών του Περιστερίου που όχι απλά δυσαρεστήθηκαν με την παρουσία της, αλλά προσπάθησαν με διαμαρτυρία να την στείλουν πίσω στο αποστειρωμένο περιβάλλον της, μακριά από τα παιδιά τους.

Σαν να ήθελαν να διώξουν το κακό μακριά από την γειτονιά τους. Τους είδα να αντιδρούν με φωνές και με συνθήματα και να ζητούν από την κα Υφυπουργό να φύγει από την παρέλαση των μαθητών.

Τα συνθήματα αφορούσαν τις συγχωνεύσεις των σχολείων καθώς και προσωπικά συνθήματα εναντίον της κας Υφυπουργού Εργασίας.

-Διώξτε την κα Νταλάρα...
-Είστε ανεπιθύμητη....
-Ανεπιθύμητη.....έξω.....να φύγει η κα Νταλάρα...
-Δεν έχετε καμιά δουλειά στο Περιστέρι κλείνοντας τα σχολεία.......
-Κάτω τα χέρια απ' τα σχολεία....
-Όταν πας τα παιδιά σου σε Δημόσιο σχολείο στο Περιστέρι, τότε θα 'χεις δικαίωμα να κάθεσαι εκεί...

Αυτά ήταν όλα όσα κατάφερα να ακούσω από τους εξαγριωμένους γονείς....

Η κα Υφυπουργός, ήταν σίγουρα σε άσχημη θέση, αλλά καμουφλαρισμένη πίσω από τα γυαλιά ηλίου της αισθανόταν ασφαλής και έπνιγε την ανησυχία της σταυρώνοντας  χέρια και πόδια.....

Οι Αστυνομίας ώς όφειλε, εμπόδισε τους εξαγριωμένους γονείς να πλησιάσουν πολύ κοντά και το θερμό επεισόδιο τερματίστηκε, καθώς άρχισε η παρέλαση με την προπομπό μπάντα του Δήμου να φθάνει μπροστά στους επισήμους.

Για να σας πω την αλήθεια, το βίντεο που είδα κάπου εκεί κόπηκε.  Δεν μπορώ να ξέρω τι έγινε κατά την διάρκεια της παρέλασης των μαθητών, αλλά φαντάζομαι σαν γονιός που είμαι και 'γω, δεν θα είχε κανείς διάθεση να χάσει την παρέλαση του παιδιού του για καμιά κα Υφυπουργό.

Βέβαια, φαντάζομαι πως μετά το τέλος, οι εκνευρισμένοι γονείς σίγουρα θα πήγαιναν για το δεύτερο ημίχρονο αλλά μάλλον η κα υφυπουργός θα είχε φροντίσει να αποχωρήσει λίγο νωρίτερα. Δυστυχώς δεν υπήρξε κάποιο βίντεο για να δω την εξέλιξη.

Δεν τα' χουμε ξαναπεί λίγο παλαιότερα;

Δεν είναι αυτή εποχή κύριοι της Κυβέρνησης να βολτάρετε εκτός του οίκου σας παρά μόνο σε έκτακτη  ανάγκη.  Δεν θέλει ο κόσμος να σας συναντά στην καθημερινότητά του, δεν θέλει να σας βλέπει στην χαρά του και δεν έχετε την άδειά του να παραστείτε ούτε και στο βαρύτερο πένθος του.

Δεν σας θέλει!!!

Είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβετε;

Ο κόσμος έχει αρχίσει να μην θέλει να σας βλέπει ούτε από την τηλεόραση.  Μέχρι αυτού του σημείου έχει φτάσει και εσείς κάνετε ντου στις γειτονιές;  Πάτε γυρεύοντας μου φαίνεται.

Αν ήμουν στη θέση σας, φτύνω το κόρφο μου, οι μόνες έξοδοι μου θα΄ταν από το σπίτι στη Βουλή και πίσω.  Δεν θα είχα το θράσος να κυκλοφορήσω ανάμεσα στο κοσμάκη.

Δεν ξέρω που την βρίσκετε την απάθεια αυτή και εμφανίζεστε σε δημόσιους χώρους, σε ταβέρνες, σε ρεστοράν, στους δρόμους και τώρα και στις γειτονιές να κάθεστε στους επισήμους για να παρακολουθήσετε την παρέλαση των μαθητών που τους ανατρέπετε την ζωή καθημερινά.

Αυτό δείχνει ή απάθεια για όλα όσα προκαλείτε, ή ανωριμότητα και έλλειψη κρίσης, ή κάποιο σύνδρομο που σας εμποδίζει να έχετε συναισθηματική νοημοσύνη.  Δεν μπορεί να υπάρχει άλλη εξήγηση.......

Ένας απλός κοινός νους, ενός απλού κοινού ανθρώπου θα είχε υιοθετήσει μια άλλη συμπεριφορά ετούτες τις δύσκολες εποχές.  Θα έβλεπε με μεγάλη ευκολία πως ο κόσμος όλος είναι σε μια αναταραχή και σε κλίμα εξέγερσης.

Εσείς δεν βλέπετε, δεν ακούτε, δεν αισθάνεστε.......

Δεν μπορεί όμως να μην μυρίζετε και το μπαρούτι στον αέρα.......


;Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2011

marilena: Μια ώρα πιο κοντά... στο ψυχίατρο!!!

marilena: Μια ώρα πιο κοντά... στο ψυχίατρο!!!: "Αλλάζει η ώρα ξημερώματα Κυριακής........ Χάνουμε μια ώρα ύπνου και χάνουμε και τον ύπνο μας γενικότερα όσο πάει..... Προσπαθώ να' μαι χαρ..."

Μια ώρα πιο κοντά... στο ψυχίατρο!!!

Αλλάζει η ώρα ξημερώματα Κυριακής........

Χάνουμε μια ώρα ύπνου και χάνουμε και τον ύπνο μας γενικότερα όσο πάει.....

Προσπαθώ να' μαι χαρούμενη.  Μέχρι και πέρυσι τέτοια εποχή, η περίοδος αυτή, ήταν για μένα η καλύτερη όλου του έτους.  Όταν άλλαζε η ώρα, τον Μάρτιο και κερδίζαμε το φως και τον ήλιο περισσότερο, εγώ πετούσα από χαρά.

Το καλύτερό μου.  Να νυχτώνει σταδιακά στις εννέα το βράδυ!!!

Η καλύτερη εποχή του έτους.. Άνοιξη, λουλούδια, οι πρώτες ζέστες, πιο ελαφριά ρούχα, περισσότερα χαμόγελα και σε λίγο το πολυπόθητο καλοκαιράκι.

Αυτά όλα ίσχυαν για μένα μέχρι και πέρυσι.  Φέτος, δεν είμαι καθόλου έτσι.  Είμαι πολύ σκεπτική, συννεφιασμένη τον περισσότερο καιρό και δεν προσμένω με ανυπομονησία σχεδόν τίποτα.

Αντίθετα κρατώ πολύ μικρό καλάθι, ίσα - ίσα για τα Πασχαλινά αυγά.....

Τι να περιμένω δηλαδή;  Μόνο κάποιο θαύμα μπορεί να μου αλλάξει την διάθεση όπως με έχουν καταντήσει.  Μου έχουν χαλάσει όλη την διάθεση για ανοιξιάτικη αναγέννηση.  Σ' αυτό δηλαδή που προστάζει η φύση, μάλλον δεν θα συμμετέχω φέτος.  Μου φαίνεται αγγαρεία.

Νομίζω πως ο περισσότερος κόσμος αυτή την περίοδο κάπως έτσι μουδιασμένα αισθάνεται.  Ίσως πλησιάζοντας περισσότερο προς το καλοκαίρι να 'μαστε ακόμα πιο χάλια, λόγω των οικονομικών και της δυσκολίας για διακοπές από τον περισσότερο κοσμάκη......

Μέσα στον Απρίλιο και Μάιο έχουμε και τις δηλώσεις μας, εκεί που φέτος θα μας στήσουν ίσως στον τοίχο. Άκουσα  στις ειδήσεςι πως σκέφτονται μέχρι και τα χωράφια να φορολογήσουν.....Τι άλλο έμεινε;  Οι περισσότεροι Έλληνες έχουν κάποιο χωραφάκι ή έστω χωράφι από τους γονείς τους, σε κάποιο χωριό και που ίσως τους δίνει το λάδι του έτους, στην καλύτερη περίπτωση.
Εε..... τώρα λένε πως θα φορολογηθούμε και γι' αυτό........

Μόνο ο αέρας που αναπνέουμε είναι ακόμα τζάμπα.  Δεν μας φορολογούν ακόμα για τις σκέψεις μας, τα όνειρά μας για τις παραδόσεις μας, την πνευματική μας κληρονομιά.

Καλύτερα μην χρησιμοποιώ λέξεις όπως "κληρονομιά", γιατί είναι λέξη στόχος για την Εφορία!!!

Αυτή την άνοιξη χρειάζομαι ρυμουλκό για να με σηκώσει και να με τραβήξει μέσα από τον βούρκο των σκέψεών μου και όλων όσων έχω βιώσει αυτό τον δύσκολο χειμώνα που είναι στο τέλος του.

ΓΙΩΡΓΟΣ, ΔΝΤ, ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΕΠΊΤΡΟΠΟΙ, ΜΕΡΚΕΛ, ΧΡΕΟΣ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ, MOODY'S, ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ, ΔΙΑΣ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ, ΣΕΙΣΜΟΣ, ΙΑΠΩΝΙΑ, ΤΣΟΥΝΑΜΙ, ΠΥΡΗΝΙΚΑ, ΘΑΝΑΤΟΙ, ΛΙΒΥΗ, ΚΑΝΤΑΦΙ, ΠΟΛΕΜΟΣ, ΣΥΜΜΑΧΟΙ, ΧΑΟΣ....................

Όλα αυτά κυριεύουν το μυαλουδάκι μου και μου το' χουν κάνει κουρκούτι.
Προσπαθώ να το μαζέψω, να το βάλω στη θέση του, να ανασυγκροτηθώ αλλά δεν μου είναι καθόλου εύκολο.

Η άνοιξη που μας μπαίνει σε λίγες μέρες, πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να μας παρασύρει και να αισθανθούμε αναγέννηση.  Γιατί αυτό δηλώνει η Άνοιξη, την αναγέννηση.

Από κάμπιες να γίνουμε πεταλούδες κι' από γυμνά κλαριά, ν' ανθίσουμε........

Εγώ έτσι που αισθάνομαι....... είμαι στο ακριβώς αντίθετο.

Πεταλούδα αισθανόμουν όλο τον χρόνο, (all year long), μέχρι πέρυσι. Φέτος αισθάνομαι χειρότερα κι' από κάμπια.....

Πρέπει να βγω από αυτό το συναισθηματικό τέλμα που με έχουν οδηγήσει όλα αυτά τα χαοτικά γεγονότα.

Πρέπει να προσποιηθώ ανάταση και ευφορία γιατί όπως πάει θα με τρελάνει το σύστημα και δεν θα ΄χω πισωγύρισμα.  Πρέπει να αρχίσω τις ανοιξιάτικες συνήθειες μου και να το παίξω "Γερμανός".  Σαν να μην καταλαβαίνω τίποτα, να μην σκαμπάζω τίποτα.

Αρχίζω λοιπόν μετά μανίας τις ανοιξιάτικες ασχολίες μου..... αρχίζω ψυχοθεραπεία!!!

Να κάνω την κηπουρική μου,
Να ετοιμάσω έπιπλα βεράντας,
Να κατεβάσω τέντες,
Να αρχίσω να μαζεύω μάλλινα, καθαριστήρια, Vapones κλπ,
Να ξεκαθαρίσω ντουλάπες,
Να βγάλω ανοιξιάτικα, καλοκαιρινά,
Να μαζέψω τα χαλιά μου,
Να ξεκρεμάσω βαριές κουρτίνες,
Να κάνω συντήρηση στα air condition.....

Λίγα μου φαίνονται για να μπορέσω να ξεχαστώ και να ανακάμψω.  Χρειάζομαι πολλές συνεδρίες για να το ξεπεράσω και να προχωρήσω με όρεξη και θάρρος, να υποδεχθώ την άνοιξη και το καλοκαιράκι.
Πρέπει να σκαρφιστώ και άλλα κόλπα γιατί αυτές οι 9 ετήσιες εποχιακές μου υποχρεώσεις δεν είναι αρκετές για την ίασή μου.

Σκέφτομαι, σκέφτομαι, σκέφτομαι........
Τίποτα άλλο δεν μου' ρχεται......
Απ 'οτι βλέπω.....

Ίσως τελικά να 'μαι μια ώρα πιο κοντά στο ψυχίατρο, ανοιξιάτικα!!!marilena: Μπακαλιάρος σκορδαλιά!!!

marilena: Μπακαλιάρος σκορδαλιά!!!: "Σήμερα 25η Μαρτίου εύχομαι να τηρήσετε το έθιμο της πατρίδας μας και να απολαύσετε τον παραδοσιακό μπακαλιάρο με την φοβερή σκορδαλιά μας. Ο..."

Μπακαλιάρος σκορδαλιά!!!

Σήμερα 25η Μαρτίου εύχομαι να τηρήσετε το έθιμο της πατρίδας μας και να απολαύσετε τον παραδοσιακό μπακαλιάρο με την φοβερή σκορδαλιά μας. Ο μπακαλιάρος σε δύο ταμπλό, φρέσκος αλλά και παστός.  Ο φρέσκος έχει άλλη χάρη και ο παστός αφού τον ξαρμυρίσουμε άλλη γεύση....

Σε πολλά μέρη της Ελλάδας η έκδοση της σκορδαλιάς είναι και διαφορετική.  Η σκορδαλιά που εμείς τρώμε στο σπίτι μας είναι version Πατρινή και γίνεται με πατάτα.  Δεν τρώγεται ως μεζές αλλά δίπλα στον μπακαλιάρο, σε αρκετή ποσότητα, σαν πουρές.  Μην σας ξεγελά η λέξη πουρές γιατί είναι δυναμίτης και έτσι.  Μετά πέφτεις σ' έναν γλυκό λήθαργο, μια χλάπα......
Όπως και στα αντισταμινικά έτσι και στην σκορδαλιά, μετά, καλό είναι να μην οδηγείς αλλά να πας για ύπνο ελαφρύ......

Σας δίνω την συνταγή που βρήκα από την "betty's cuisine", όπου η σκορδαλιά είναι με πατάτα, για να απολαύσετε σήμερα 25η Μαρτίου, το καταπληκτικό αυτό παραδοσιακό μας πιάτο....


Μπακαλιάρος με σκορδαλιά πατάτας

Υλικά για 6 μερίδες:
1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρος παστός
Σπορέλαιο για το τηγάνι

Για το κουρκούτι:
3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ φλιτζάνι μπύρα
½ φλιτζάνι νερό
1 αυγό
1 μικρό κρεμμύδι
Αλάτι και πιπέρι

Για την σκορδαλιά πατάτας:
5-6 μέτριες πατάτες
3-4 σκελίδες σκόρδο (ή περισσότερο ανάλογα με το γούστο σας)
Ελαιόλαδο και ξύδι
Αλάτι και πιπέρι

Από το προηγούμενo βράδυ κόβουμε τον μπακαλιάρο σε μικρά κομμάτια, τον ξεπλένουμε και τον βάζουμε σε μεγάλο μπολ με μπόλικο κρύο νερό. Μέχρι να τον μαγειρέψουμε αλλάζουμε το νερό 3-4 φορές, ώστε να ξαρμυρίσει αλλά όχι περισσότερο γιατί γίνεται άνοστος. (μπορεί να χρησιμοποιήσετε και φρέσκον)

Την επόμενη μέρα φτιάχνουμε το κουρκούτι ανακατεύοντας τη μπύρα, το νερό, αλάτι και πιπέρι, το κρεμμύδι λιωμένο και το αυγό ελαφρά χτυπημένο.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας καλά, μέχρι να πετύχουμε ένα σχετικά πηχτό χυλό.
Στραγγίζουμε καλά τον μπακαλιάρο, τον προσθέτουμε στο κουρκούτι να καλυφθεί καλά, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό να βράσει, καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τις ρίχνουμε να βράσουν. Μόλις μαλακώσουν αρκετά αποσύρουμε από τη φωτιά, στραγγίζουμε, αφήνουμε να κρυώσουν και τις λιώνουμε με το πιρούνι.

Σε γουδί ρίχνουμε το σκόρδο με λίγο αλάτι και το χτυπάμε καλά μέχρι να λιώσει.
Το ρίχνουμε στις πατάτες, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και λίγο-λίγο το λάδι και το ξύδι ανακατεύοντας διαρκώς. Εδώ για το λαδόξιδο επικρατεί η λογική του "όσο πάρει" που σημαίνει ότι προσθέτουμε μέχρι να πετύχουμε μια σκορδαλιά μαλακή και ομοιογενή.

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το λάδι και τηγανίζουμε τα κομμάτια του ψαριού λίγα-λίγα μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές.

Σερβίρουμε με τη σκορδαλιά και σαλάτα της αρεσκείας μας, χωριάτικη ή πράσινη ή ακόμα καλύτερα με παντζάρια βραστά. (betty's cuisine)

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

Η σημαία μας παντού!!!

Ετοιμαστείτε, βγάλτε τη σημαία μας από το συρτάρι και κρεμάστε την να κυματίσει!!!

Από την προηγούμενη Εθνική γιορτή, την 28η Οκτωβρίου φτάσαμε κιόλας στην 25η Μαρτίου.  Μεγάλη γιορτή του Ελληνισμού,  Η Επανάσταση του 21.

Ξυπνήστε Έλληνες!!!
Είναι η επέτειος της επανάστασης του 1821 και  ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, την χαρμόσυνη δηλαδή είδηση της γέννησης του Ιησού Χριστού, που έφερε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ στην Παρθένο Μαρία.

Την σημαία την δική μου θα την κρεμάσω σήμερα, παραμονή της μεγάλης γιορτής.  Έχω μια μεγάλη σημαία, όχι απλή του εμπορίου.  Μια σημαία, όπως ακριβώς πρέπει να΄ναι.  Από ύφασμα γερό και χρώμα ζωντανό γαλανό, όπως είναι το χρώμα της θάλασσας και τ΄ουρανού μας.

Σημαία μεγάλη, που χαίρομαι να την βλέπω να κυματίζει!!!

Αισθάνομαι ρίγος κάθε φορά που την δένω στο κοντάρι.  Είμαι περήφανη που είμαι Ελληνίδα παρόλα τα σύγχρονα χαστούκια που έχω φάει και 'γω σας όλους  τους Έλληνες.

Δεν πτοούμαι εγώ....

Όλοι πρέπει να στολίσουμε την σημαία της πατρίδας μας αυτόν το δύσκολο καιρό.  Να μας ενώσει, να γιορτάσουμε μαζί την μεγάλη αυτή μέρα,  Να τιμήσουμε τους ήρωές μας που έδωσαν την ζωή τους για να 'μαστε εμείς εδώ και να ζούμε "ελεύθεροι".........

Να γεμίσουν τα μπαλκόνια μας γαλανόλευκες, να τρομάξουμε τους πάντες με την ομοψυχία μας και την ενότητά μας.  Δεν είναι καιρός για αδιαφορία και μεμψιμοιρίες.  Είναι η πιο κρίσιμη ώρα για να περάσουμε το μήνυμα της εθνικής μας συμφιλίωσης.  Είμαστε αδέλφια και πρέπει να το δείχνουμε σε κάθε ευκαιρία.

Θέλω πραγματικά να ξυπνήσουν όλοι οι Έλληνες.  Βλέπω και συναντώ αρκετούς ακόμη αδιάφορους Έλληνες να κυκλοφορούν.  Σαν να ' ναι υπνωτισμένοι και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι.

Δεν είμαι απ' το ίδιο ανέκδοτο.  Πολλές φορές όταν βρεθώ με ανθρώπους που έχουν το "δε βαριέσαι" στο λεξιλόγιό τους,  μούρχεται να βάλω τις φωνές, να στριγγλίσω.....

Πρέπει όλοι να ξυπνήσουν και να αισθανθούν πραγματικοί Έλληνες αυτές τις δύσκολες ώρες.
Αν δεν το καταλάβατε και δεν ενημερωθήκατε διαβάστε παρακάτω και δείτε πόσο σημαντική είναι η ενότητά των Ελλήνων ετούτες τις ώρες......

Σήμερα πάλι και ενώ εξελίσσονται στη Λιβύη οι πολεμικές επιχειρήσεις, οι γείτονές μας, που έχουν τα μάτια τους 400 και μας κάνουν ένα συνεχές στενό μαρκάρισμα, δημιούργησαν πρόβλημα σ' ένα Ιταλικό πλοίο που έπλεε στο Αιγαίο κοντά στο Καστελόριζο και το οποίο βρισκόταν σε Ελληνικά ύδατα σε ερευνητική αποστολή.
Διαβάστε.......

Το ιταλικό πλοίο μελετούσε τη διαδρομή, στην οποία θα ποντιστεί οπτική ίνα, που θα συνδέει την Ιταλία με το Ισραήλ.

Η πλοιοκτήτρια ιταλική εταιρεία είχε ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση τις σχετικές άδειες, προκειμένου να χαρτογραφηθεί η διαδρομή που σχεδιάζεται να γίνει η πόντιση της οπτικής  ίνας, δεδομένου ότι οι εργασίες θα γίνουν σε ελληνική υφαλοκρηπίδα. Με απόλυτη σαφήνεια δηλαδή, η ιταλική πλευρά αναγνώρισε ότι στην περιοχή νοτιοανατολικά της Ρόδου και της Καρπάθου και νοτιοδυτικά του Καστελόριζου η υφαλοκρηπίδα ανήκει στην Ελλάδα. Η Αθήνα εξέδωσε μάλιστα και σχετική navtex, με την οποία δινόταν η απαραίτητη άδεια στην ιταλική πλευρά να χαρτογραφήσει την περιοχή που στη συνέχεια θα ποντιστεί η οπτική ίνα.

Η τουρκική πλευρά ενημερώθηκε για την επικείμενη δραστηριότητα του «Explora», προφανώς από τη navtex, και αποφάσισε να αναλάβει δράση, σε μία κλασική πειρατική ενέργεια, η οποία όχι απλώς δεν απαντήθηκε από ελληνικής πλευράς, όπως έπρεπε να απαντηθεί με αποστολή επί τόπου ελληνικού πολεμικού σκάφους και εκδίωξη των Τούρκων-πειρατών, αλλά επιχειρήθηκε να μείνει κρυφό μέχρι σήμερα που έγινε διάβημα στην Άγκυρα.
Η τουρκική κορβέτα «Badirma» κλάσης Α69 προσέγγισε το ιταλικό «Explora» και με την απειλή χρήσης βίας κάλεσε το πλήρωμα του ιταλικού πλοίου να απομακρυνθεί από την περιοχή, επειδή δήθεν έπλεαν πάνω από τουρκική υφαλοκρηπίδα. Όμως, το τουρκικό εμπορικό δεν έκανε έρευνες και επιπλέον κινούνταν σε διεθνή ύδατα, άρα οι Τούρκοι δεν νομιμοποιούνταν να αποστείλουν πολεμικό πλοίο, απειλώντας εμμέσως ότι θα χρησιμοποιήσουν βία. Πολύ περισσότερο δε, που το «Explora» έπλεε πάνω από ελληνική υφαλοκρηπίδα και η ιταλική πλευρά είχε λάβει όλες τις σχετικές άδειες από το ελληνικό κράτος, που στην περίπτωση της υφαλοκρηπίδας, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, μπορεί να ασκήσει όλα τα κυριαρχικά του δικαιώματα.
Το θέμα είναι ότι η Ελλάδα δεν δικαιολόγησε την κίνηση των Ιταλών να ζητήσουν άδεια από το κυρίαρχο κράτος και δεν έστειλε δύναμη για να το προστατέψει, άρα έθεσε εκ των πραγμάτων από μόνη της θέμα αμφισβήτησης ΑΟΖ.
Το επεισόδιο δεν κλιμακώθηκε. Το ιταλικό πλοίο συνέχισε το δρομολόγιό του, οι Τούρκοι κατέγραψαν τη διαφωνία τους με τα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας (η οποία ωστόσο αναγνωρίστηκε από ένα τρίτο κράτος, που ευθυγραμμίστηκε απολύτως με τις ελληνικές απόψεις και το διεθνές δίκαιο), ενώ η ελληνική κυβέρνηση είχε επιλέξει να μην αποστείλει πολεμικό πλοίο στην περιοχή, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας έντασης.

Χθες Τρίτη, 15 Μαρτίου, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κ. Γρηγόρης Δελαβέκουρας, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα έκανε διάβημα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για την παρεμπόδιση του ιταλικού πλοίου.
To όλο θέμα είναι εξόχως σημαντικό, αφού αφορά την πρώτη καταγεγραμμένη ένοπλη τουρκική προσπάθεια αμφισβήτησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η παραπάνω ανάρτηση ήταν χθεσινή της 23.3.2011 και νομίζω περιγράφει πολύ σωστά το σημαντικό
αυτό συμβάν για το οποίο ίσως κάποιοι από εσάς δεν ενημερώθηκαν.

Αυτές οι δύσκολες εποχές που διανύουμε απαιτούν ενότητα και ομοψυχία.  Η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821, δεν πρέπει να περάσει με αδιαφορία αλλά να μας ενώσει πιο πολύ από κάθε άλλη φορά για να τιμήσουμε τους ήρωές μας και την Ελληνική επανάσταση. Πρέπει να στείλουμε ενωμένοι ένα μήνυμα στους γείτονές μας που δεν χάνουν ευκαιρία διεκδίκησης των Ελληνικών θαλασσών και νησιών μας.
Να κυματίσει η γαλανόλευκη σημαία μας παντού!!!

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

marilena: Τόσες ζωές σε μία.....

marilena: Τόσες ζωές σε μία.....: "Σκεφτόμουν σήμερα, όταν άκουσα την είδηση θανάτου της Elisabeth Taylor, πόσες ζωές άραγε έζησε; Η ζωή πολλών ανθρώπων είναι τόσο γεμάτη στα..."

Τόσες ζωές σε μία.....

Σκεφτόμουν σήμερα, όταν άκουσα την είδηση θανάτου της Elisabeth Taylor, πόσες ζωές άραγε έζησε;

Η ζωή πολλών ανθρώπων είναι τόσο γεμάτη στα μάτια τα δικά μας που δεν μπορείς να μην αναρωτηθείς πως είναι να ζεις τόσα πράγματα μέσα στην ίδια ζωή.

Αν σκεφτείς από την μια, την ήρεμη ζωή που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε και που πολλές φορές κρατάς το κεφάλι σου, νιώθοντας πως πάει τόσο γρήγορα, χωρίς να προλαβαίνεις  ούτε να σκεφτείς....Οι εικόνες και τα δεδομένα αλλάζουν διαρκώς και δεν προλαβαίνεις να εναρμονισθείς και πολλές φορές να ακολουθήσεις την δική σου ήρεμη και σχεδόν καθημερινή ζωή.  Ένα είδος ζωής που οι περισσότεροι από εμάς ζούμε και που μας φαίνεται βουνό πολλές φορές.  Δεν αναφέρομαι σε χρήματα αλλά σε τρόπο ζωής σε σχέση με την οικογένεια και τις καθημερινές συνήθειες στον τρόπο λειτουργίας της.

Πόσο διαφορετική μπορεί να' ναι αυτοί οι άνθρωποι που ζουν από την παιδική τους ηλικία μέσα σε μια τέτοια τρέλα; Πόσο ιδιαίτερο είναι το σύστημά που τους περιβάλει και πως ανταπεξέρχονται αυτού; 

Αν βάλω τον εαυτό μου στη θέση τους, όσο μπορώ, νιώθω πως θα' χα τρελαθεί πολύ νωρίτερα απ' ότι αυτοί.  Γιατί κάπου μέσα στην ζωή τους οι περισσότεροι απ΄αυτούς τρελαίνονται, πράγμα που μου φαίνεται πολύ λογικό.

Μόνο η δημοσιότητα από την ώρα που θα αισθανθείς ότι σε ακολουθεί παντού σε κάθε σου βήμα είναι ικανή να σε οδηγήσει στον ζουρλομανδύα.  Δεν αναφέρομαι στις εδώ σταρλέτες της συμφοράς αυτές που της βλέπεις για μια δυο σαιζόν παριστάνοντας τις celebrities, αλλά ούτε γι' αυτού του είδους των vip της πλάκας του Los Angeles.

Μιλώ για ηθοποιούς, τραγουδιστές, αθλητές,  τους ανθρώπους αυτούς που απασχολούν την παγκόσμια ειδησιογραφία ακόμα και τους πολιτικούς με την ανάλογη στόφα.  Μέσα σ' αυτούς θα βάλω και τους παραδοσιακά πλούσιους και διάσημους του jet set.

Αν εξαιρέσουμε κάποιους που χρήζουν ιατρικής παρακολούθησης από ψυχιάτρους ακόμα πριν εμφανιστούν στο προσκήνιο, για τους υπόλοιπους πολλές φορές αισθάνομαι έναν θαυμασμό όταν σκέφτομαι την ταχύτητα της ζωή τους και τα ιδιαίτερα ταλέντα που έχουν αρκετοί απ' αυτούς.  Δεν μπορώ να μην αναφερθώ και σε ανθρώπους που έχουν αφιερώσει την ζωή τους στο να βοηθούν τους άλλους και που όλο βρίσκονται εν μέσω οργανισμών, κινητοποιήσεων, δράσεων......

Τώρα όμως αναφέρομαι  μόνον σ΄εκείνους που ζουν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο κάτω από τους προβολείς της δημοσιότητας σε κάθε κίνησή τους.  Σ' αυτούς που η ζωή τους είναι τόσο γεμάτη που ζαλίζεσαι να την παρακολουθήσεις.

Η Taylor για παράδειγμα ξεκίνησε από πολύ νέα σαν ηθοποιός και πορεύθηκε μέχρι το τέλος της ως μια star. Πρωταγωνίστησε σε εκπληκτικές ταινίες και διακτινιζόταν όπως και οι περισσότεροι από την μια άκρη της γης στην άλλη για να είναι παντού παρούσα.  Έκανε 7-8 γάμους και η ζωή της ήταν μια ζωή που δεν ξέρω πόσοι θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν καλύτερα από την ίδια.  Βέβαια λογικά οδηγήθηκε και αυτή από ένα σημείο και έπειτα σε φάρμακα για να μπορεί να ισορροπεί μέσα στην τρέλα που βίωνε.

Οι περισσότεροι αυτού του τύπου με την ανάλογη έξαλλη και αστείρευτη ζωή που ζουν  γράφουν σχεδόν τον ίδιο επίλογο, που δεν μου κάνει εντύπωση.

Τόσες ζωές μαζί σε μια.  Αυτό αισθάνομαι πως ζουν.  Πολλές φορές δεν μπορώ να παρακολουθήσω την δική μου ήπια, νορμάλ ζωή και αδυνατώ να χωρίσω τον εαυτό μου σε τόσα κομμάτια για να ανταπεξέλθω. Δεν προλαβαίνω ν' ασχοληθώ με πολλά πράγματα που θα ήθελα πέραν των τετριμμένων και " υποχρεωτικών".

Αυτοί οι διάσημοι που τρέχουν από το ένα στο άλλο σαν σβούρες, πόσο νορμάλ ζωή μπορούν να' χουν;   Δεν γίνεται με τίποτα να ' ναι νορμάλ στο μυαλό τους.  Σίγουρα κάτι άλλο τρέχει εκεί μέσα.  Κάτι που δεν το έχουμε οι περισσότεροι.

Φαντάζομαι πως θέλει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ταλέντα να μπορείς να ζήσεις μια τόσο πολυθόρυβη ζωή γιατί όσο και να σου αρέσει  η έκσταση και η ικανοποίηση αυτή που εισπράττεις, κάποια στιγμή λογικά γίνεσαι κουρέλι.  Εκεί βέβαια, στις φάσεις αυτές, οι περισσότεροι αυτού του είδους άνθρωποι, εξαφανίζονται για κάποιο διάστημα, και κλείνονται οικειοθελώς μακριά, σε κάποιο θέρετρο για θεραπεία και αναζωογόνηση.  Πως αλλιώς να ανταπεξέλθουν.

Άλλοι πάλι στη πορεία της ζωής που οδηγούν παραπατούν και οδηγούνται σε άσχημα μονοπάτια, με ουσίες και αλκοόλ.  Αυτοί δυστυχώς είναι και οι πιο πολλοί  μέσα στο κύκλωμα αυτό. Βέβαια η κατάστασή τους αυτή, πολλές φορές τους οδηγεί σε αυτοκτονία.  Έχουμε όλοι βιώσει τέτοιες εικόνες μέσα από τα media.

Επιμένω όμως,  όλοι αυτοί ή να πω οι περισσότεροι ζουν πολλές ζωές μέσα σε μία.  Δεν προλαβαίνεις μέσα σε μια ζωή να κάνεις όλα όσα κάνουν αυτοί.  Πόσες φορές προλαβαίνεις να παντρευτείς μέσα σε μια ζωή, η Taylor παντρεύτηκε 8.  Έχετε κανέναν οικείο σας που έκανε το ίδιο πράγμα;  Σίγουρα όχι.  Πολλοί από εσάς ίσως να μην προλάβετε να παντρευτείτε ούτε μία αν οι συγκυρίες δεν έρθουν όπως πρέπει. 

Δηλαδή όλες οι στιγμές αυτής της γυναίκας είχαν μια άλλη πληθώρα σε σχέση με την δική μας.  Τόσες πόζες στη ζωή δεν βγαίνουν εύκολα.  Δεν είναι συνηθισμένο πράγμα να ζεις  τόσα πολλά σε μια ζωή.

Εγώ στα 47 μου έχοντας μια ήσυχη ζωή όπως σας είπα και πιο πάνω, έχω πλήθος αναμνήσεων από την στιγμή που άρχισα να καταλαβαίνω τον εαυτό μου έως τώρα . Έχω ένα τόμο αναμνήσεις να σκέφτομαι και είμαι και πολύ ευχαριστημένη με όλα όσα ζω.

Οι άνθρωποι του style της Taylor  πόσους τόμους αναμνήσεις μπορεί να έχουν; όταν ζουν τόσες ζωές σε μία;

Δεν θέλω να συγκρίνω τις ζωές, ούτε τις αναμνήσεις, γιατί δεν θα άλλαζα με τίποτα την ζωή μου αλλά ούτε και τις πολύτιμες αναμνήσεις μου.  Δεν θα άλλαζα ποτέ την ευτυχία που έχω ζήσει και την ευλογία που έχω αισθανθεί...... απλά αναρωτιέμαι όλα αυτά που σας έγραψα και προσπαθώ ακόμη να καταλάβω πως είναι μια τέτοια ζωή; 

Είναι μια ζωή;,,,,, ή πολλές ζωές σε μία;

Yael Naim new soul

U2 - Beautiful Day

marilena: Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου......

marilena: Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου......: "Ασχολήθηκα τις περασμένες μέρες με το σώμα και με την χάρη του!!! Τι γίνεται όμως μέσα στην ψυχή μας; Αυτήν που κανείς δεν βλέπει παρ..."

Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου......

Ασχολήθηκα τις περασμένες μέρες με το σώμα και με την χάρη του!!!

Τι γίνεται όμως μέσα στην ψυχή μας;  Αυτήν που κανείς δεν βλέπει παρά μόνο ο Θεός και' μεις οι ίδιοι; "Απ΄όλα τα αγαθά, που κατέχει ο άνθρωπος, το πιο ιερό, μετά τον Θεό, το πιο οικείο είναι η ψυχή..." έγραψε ο Πλάτωνας. 

Αν ετούτη η στιγμή ήταν και η τελευταία μας, πόσοι από εμάς θα ήμασταν έτοιμοι να την αφήσουμε να πετάξει μακρυά χωρίς ενοχές και θλίψη;

Θλίψη για όλα όσα δεν είπαμε και για όσα αφήσαμε να αιωρούνται χωρίς να διευκρινίσουμε.

Η ψυχή μας, είναι μέσα μας, κρυμμένη από τα μάτια του αδιάκριτου κόσμου.  Μόνο εμείς μιλάμε μαζί της και μόνο εμείς την καθοδηγούμε.  Την τιμούμε ή όχι.

Πολλές φορές έχω μετανιώσει για πολλά που έχω κάνει και που έχω πει.  Έχω πληγώσει και έχω πληγωθεί.  Πάντα μετά, μέσα στην ψυχή μου μετρώ τα σημάδια που μου χάρισαν οι άλλοι και σκέφτομαι  αυτά που έχω προκαλέσει και 'γω στους άλλους με την συμπεριφορά ή τα λόγια μου.

Μέσα στην ψυχή μας καταγράφονται όλα.  Άλλα που καταλαβαίνουμε εκείνη την στιγμή και άλλα πολλά που τα προσπερνάμε σαν ασήμαντα αλλά που δρουν συσσωρευτικά και μας καθορίζουν στο μέλλον.

Το πιο καλό γιατρικό είναι να προσπαθούμε κατ αρχάς να μην σημαδεύουμε τους άλλους  και να δίνουμε απλόχερα κομμάτια του εαυτού μας που στο τέλος μας ελαφρώνουν την καρδιά και την ψυχή.

Οι εγωισμοί εδώ δεν έχουν θέση.  Η ψυχή δεν έχει φραγμούς, έχει μόνο χώρο να την γεμίσουμε με αγνά, πραγματικά αισθήματα και εμπειρίες.  Είναι η περιουσία μας, είναι αυτή που μας κάνει να διαφέρουμε απ' όλους τους άλλους.  Δεν αιχμαλωτίζεται παρά μόνο με την δική μας συγκατάθεση και απραξία.  Μπορούμε να την καθοδηγούμε μέσα από σωστά δύσκολα μονοπάτια σε αντίθεση με πολλά εύκολα που όμως θα την βλάψουν για πάντα.

Η ψυχή μας είναι μονάκριβη και πρέπει να προσπαθούμε καθημερινά να μην την βαραίνουμε με αισθήματα που δεν της αρμόζουν. Οι σκέψεις μας συνήθως είναι αυτές που της δημιουργούν ευφορία ή ασφυξία αν αυτές είναι πονηρές και άρρωστες.

Σκεφτείτε πως θα' ταν η ζωή όλων μας αν κρατούσαμε μόνο το καλό μέσα μας και είχαμε την δύναμη ψυχής να μην μας κυριεύουν πάθη και αισθήματα βλοσυρά.  "Ο φθόνος είναι το έλκος της ψυχής..." έγραψε ο Σωκράτης.  Θέλει πολύ δουλειά και κόπο να δουλεύει κανείς για να βελτιώνει όλο και περισσότερο την σκέψη του και να καθοδηγεί σωστά συναισθήματα και πάθη.


Πολλές φορές περπατώντας, σκέφτομαι και κάνω συχνούς και γρήγορους απολογισμούς σε καθημερινή σχεδόν βάση της ζωής που ζω.  Πιάνω τον εαυτό μου πολλές φορές να 'χω κα΄νει παραλείψεις και λάθη που με βαραίνουν.  Με πιάνει αμόκ πολλές φορές και θέλω άμεσα να αλλάξω μια κατάσταση που ίσως έχω προκαλέσει.  Σκέφτομαι με ποιον τρόπο θα ελευθερώσω την ψυχή μου και πως θα σβήσω το κακό σημάδι που προκάλεσα στην ψυχή του άλλου.

Το βράδυ για πολλούς ανθρώπους είναι μια στιγμή περισυλλογής, λίγο πριν κοιμηθούν το μυαλό τους κάνει έναν απολογισμό και μια τακτοποίηση συναισθημάτων και όσων καταστάσεων έζησαν την ημέρα που πέρασε. Εδώ, αυτή την ώρα πολλοί είναι αυτοί που αφήνουν την στιγμή να περάσει χωρίς να την κρατήσουν σφικτά και να την αλλάξουν.  Μέχρι το πρωί μπορείς να αλλάξεις πολλά. Μπορείς ν' αρχίσεις απ' την αρχή, κάθε μέρα είναι καινούργια  Να αλλάξεις όλο σου το είναι.  Να διαφοροποιηθείς από καταστάσεις που δεν σε εκφράζουν και που μόνο πίσω σε οδηγούν.

Η ψυχή μας διψάει για αλήθειες, ζει από εμάς και αναπνέει για 'μάς. "Από την καθαρή ψυχή, καλύτερο μέρος πάνω στη Γη δεν έχει ο Θεός...." είπε ο Πυθαγόρας.  "Η ψυχή του ανθρώπου, ένα πράμα πιο αληθινό από όλες τις αλήθειες..." έγραψε ο Νίκος Καζαντζάκης.

Όλοι οι διανοούμενοι ασχολήθηκαν με την ψυχή του ανθρώπου χιλιάδες χρόνια πίσω.  Αυτοί θεωρούσαν πως η ψυχή μας δεν σταματά να ζει ποτέ και μόνον αυτή μένει ζωντανή όταν εμείς θα έχουμε φύγει....."Η ψυχή είναι αθάνατη, γιατί το αεικίνητο είναι αθάνατο..." έγραψε ο Πλάτωνας.
"Είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως η ψυχή είναι άφθαρτη και πως η δράση της εξακολουθεί επ' άπειρον. Είναι σαν τον ήλιο που μας φαίνεται πως δύει την νύχτα, ενώ στην πραγματικότητα πάει να μεταδώσει το φως αλλού....." έγραψε ο Γκαίτε.

Δεν είναι εύκολο για κανέναν από εμάς να επεξεργαστούμε την ψυχή μας αλλά πραγματικά μόνον αυτό τελικά αξίζει να κάνουμε.  Όλα τα άλλα τα ανθρώπινα είναι μάταια αν το καλοσκεφτούμε....  "Χαρές και πλούτη κι αν χαθούν, και τα βασίλεια κι όλα, τίποτα δεν είναι σαν στητή, μένει η ψυχή κι ολόρθη..." Διονύσιος Σολωμός.Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011

Καθρέφτη καθρεφτάκι μου.........

Πόσες φορές, εμείς οι γυναίκες, κοιταζόμαστε στον καθρέφτη καθημερινά;

Αν το καλοσκεφτείτε πρέπει να ΄ναι εντυπωσιακά πολλές.

Ο καθρέφτης είναι πολλές φορές εχθρός μας  και άλλες σύμμαχός μας.  Καθημερινά τον ρωτάμε, όχι ποια είναι η ομορφότερη του κόσμου, αλλά αν είμαστε σε αποδεκτή για 'μας εμφάνιση πριν βγούμε απ' το σπίτι.

Όταν αισθανόμαστε καλά με τον εαυτό μας και ο καθρέφτης μας δίνει τότε την ίδια καλή απάντηση εκτός των περιπτώσεων που υπάρχει μια  υποβόσκουσα ψυχοπάθεια. Όπου σε τέτοιες περιπτώσεις ότι και να σου πει ο καθρέφτης εσύ έχεις μια άλλη στρεβλή, κακή εικόνα για τον εαυτό σου. Ο Θεός να μην δίνει τέτοια........

Παρόλα αυτά ο καθρέφτης αποτελεί για τις γυναίκες έναν σύμβουλο που λέει σχεδόν πάντα την αλήθεια και πολλές φορές η αλήθεια αυτή είναι πικρή. Συνήθως πικρή όταν εμείς οι ίδιες δεν ασχολούμεθα με την εμφάνισή μας όσον αφορά κιλά και γυμναστική.

Βλέπεις πολλές φορές να κυκλοφορούν και πολλές γυναίκες στους δρόμους και αναρωτιέσαι αν έχουν καθρέφτη γιατί ίσως έχουν τόσο προκλητικό ντύσιμο σε σχέση με το σώμα τους που σε κάνει να απορείς.  Και σε μένα πολλές φορές έχει  συμβεί αυτό και μάλιστα συνήθως μονολογώ....."Καλά τον καθρέφτη δεν τον κοίταξε, δεν έχει μια μάνα μια αδελφή να της πει κάτι;"  Γιατί και μ' αυτές τις γυναίκες ο καθρέφτης μπορεί να' ναι καλός όταν επιλέγουν να φορούν κάτι που τις κολακεύει.

Συνήθως ο καθρέφτης αγαπά τις γυναίκες που σέβονται τον εαυτό τους, γιατί και η ισορροπία του σώματός μας αντανακλά και τον σεβασμό και την αγάπη που κάποια γυναίκα έχει για τον εαυτό της και την εικόνα της γενικότερα.

Περπατώντας στους δρόμους οι περισσότερες από εμάς μαζί με τις βιτρίνες χαζεύουμε και την φιγούρα μας στους υαλοπίνακες άλλοτε μπαίνοντας στο ασανσέρ ή στην τουαλέτα συνήθως πάλι κοιτάζουμε το είδωλό μας για να δούμε στα κλεφτά πως είναι η εικόνα μας. Σε κάθε ευκαιρία οι περισσότερες από εμάς κλέβουμε και από μια ματιά όπου μπορούμε στα γρήγορα.....
Ας μην το αρνηθούμε......

Δεν είναι περίεργο και μάλιστα σε έρευνες στην Αμερική  κάποιοι έξυπνοι εργοδότες τοποθέτησαν καθρέφτες σε αρκετά σημεία του χώρου εργασίας για να μην χάνουν οι γυναίκες εργαζόμενες χρόνο με τις επισκέψεις τους στις τουαλέτες αλλά να μπορούν να κοιτάζονται, αν το' χουν ανάγκη κατά την διάρκεια που δουλεύουν.  Ιδιαίτερα έξυπνοι, θα έλεγα, καθώς και στις γυναίκες άρεσε αυτό αλλά και στους εμπνευστές για ευνόητους λόγους....

Αναμφισβήτητα η γυναικεία ματαιοδοξία είναι ένα από τα χαρακτηριστικά μας και δυστυχώς πολλές φορές μας κυριεύει με άσχημες συνέπειες.  Καλό είναι να υπάρχει μέτρο όσο το δυνατόν περισσότερο και κανείς δεν λέει να απαρνηθούμε τον καθρέπτη, σύμβουλό μας, απλά να ελέγχουμε και λίγο την υπερβολή.  Ο καθρέπτης να παραμένει ένα μέσο για να παίρνουμε τις συμβουλές μας και να μας βοηθά να έχουμε μια πιο σωστή προβολή του εαυτού μας προς τα έξω.

Υπάρχουν βέβαια και υποστηρικτές του που ανήκουν στο αντίθετο φύλο, για να μην είμαστε άδικοι μόνο με τις γυναίκες, που κάνουν χρήση του εξίσου ματαιόδοξα.  Μακριά από εμάς τέτοιες περιπτώσεις ναρκισσισμού διότι ένας ωραιοπαθής άντρας έχει σίγουρα περισσότερα να συζητήσει με τον ψυχαναλυτή του απ' ότι μια γυναίκα.

Είναι και ενοχλητικό να το βλέπεις.... Μου έχει συμβεί να μπαίνω σε ασανσέρ με άγνωστο άντρα και να μου γυρνά ξαφνικά την πλάτη για να κοιταχτεί στον καθρέπτη και να ποζάρει σαν μανεκέν φτιάχνοντας ήτε τα μαλλιά του, ήτε τα ρούχα του, κρύβοντας με τις πλάτες του όλη την επιφάνεια.  Χάλια μαύρα δηλαδή να το βλέπεις.

Ποτέ δεν θα μπορούσα να ανεχθώ έναν τέτοιο νάρκισσο δίπλα μου καθώς πιστεύω πως κάθε γυναίκα θα την άγχωνε περισσότερο να 'χει στο πλάι της έναν άντρα που ίσως ασχολείται πιο πολύ από την ίδια με την καλλονή του. Είναι λίγο ενοχλητικό να ασχολείται ένας άντρας  υπερβολικά με την εμφάνισή και την εικόνα του.  Ο άντρας είναι πιο αρρενωπός στα μάτια μας όταν διαθέτει μια πιο "ρηλαξαρισμένη" ματιά με την εικόνα του......Έτσι τουλάχιστον νιώθω εγώ...


Ο καθρέπτης είναι ένας γυναικείος φίλος ή εχθρός.  Μια δική μας απόλαυση ή τιμωρία.  Δεν είναι απ' αυτά που μοιραζόμαστε με το αντίθετο φύλο. Τις περισσότερες φορές ξέρει πολλά περισσότερα για μας από αυτά που μαθαίνει και ανακαλύπτει για μας ο σύντροφός μας.  Μπροστά στον καθρέπτη ανακαλύπτουμε τι μας κολακεύει και τι δεν μας ταιριάζει καθόλου, κάνουμε τις πρόβες μας σε ότι καινούργιο ή παλιό έχουμε σκοπό να φορέσουμε, πριν το δει ο οποιοσδήποτε.  Είναι ένας φίλος, που αν το μυαλό σου είναι μέσα στο κεφάλι σου, σου δίνει τις καλύτερες και πιο αντικειμενικές συμβουλές.

Κορίτσια;

Ο καθρέπτης είναι ένας σύμβουλος σωστός και δίκαιος που καλό είναι να μετράμε την γνώμη του αρκεί να σεβόμαστε πρώτα τον εαυτό μας για να μην μας τιμωρεί και να παραμένει πάντα ένας καλός φίλος.


Υπερβολικά διαθέσιμες....ή καθόλου;

Το Σαββατοκύριακο συναντήθηκα με τρεις φίλες που εκτός από την μία οι υπόλοιπες δύο ήταν σε κατάσταση πανικού με όλα όσα ζουν.

Η μια φίλη είναι παντρεμένη με δυο παιδιά και ένα σύζυγο, από τα παραμύθια.  Τέτοιοι δεν υπάρχουν πολλοί σήμερα.  Οικογενειάρχης σωστός με την παραδοσιακή έννοια της λέξης.

Οι δυο φίλες, ελεύθερες και ωραίες, όπως λέμε, μόνες στη ζωή χωρίς σχέση παρά μόνο με τον εαυτό τους.  Όχι ασυνήθιστο για τις μέρες μας.  Καθώς όπως έχω ξαναγράψει αυτό είναι ένα πολύ σύγχρονο χαρακτηριστικό.

Να βλέπεις ανθρώπους solo καριέρα, που για άλλους είναι επιλογή ζωής και απολύτως σεβαστό......
ενώ για άλλους μια σκληρή πραγματικότητα χωρίς την συγκατάθεσή τους.

Γιατί βρε παιδιά να' ναι αυτό τόσο συχνό και ειδικά όταν αφορά τόσο χαρισματικά άτομα με προσωπικότητα, ενδιαφέροντα, ανεξαρτησία και ανοιχτό μυαλό;

Μου κάνει μεγάλη εντύπωση.  Έχουν οι άντρες τρελαθεί τελείως;

Η συζήτησή μας κατέληξε πως οι άντρες δεν πρέπει να' ναι στα καλά τους.  Έχουν πάθει κάτι. Αλλιώς δεν εξηγείται αυτή η κατάσταση.  Έχουν μπερδέψει τους ρόλους ή ποτέ δεν τους έμαθαν από τα σπίτια τους.

Δεν τους έμαθε ο μπαμπάς τους πως συμπεριφέρονται οι άντρες ή τους ευνούχισαν οι μαμάδες τους με τον τρόπο τους.  Είναι σοκαριστικό για μια γυναίκα στην εποχή μας να μην δέχεται ανδρική πρόκληση και διεκδίκηση.

Που είναι οι καλές εποχές που οι άνδρες είχαν τον ρόλο τους και διεκδικούσαν τις γυναίκες με επιμονή;  Τώρα ή περιμένουν το τραίνο ή χαζεύουν ή κοιμούνται όρθιοι......

Αυτές οι φίλες, κύριοι του αντίθετου φίλου, είναι κελεπούρια, δεν είναι να της αφήνεις να σου φύγουν από τα χέρια.  Jack pot στα χέρια όποιου ανοίξει τα μάτια του και ξυπνήσει......

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για την πεζή αυτή κατάσταση, δεν σας δικαιολογώ ούτε εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης.  Γιατί με τέτοιες γυναίκες, συντρόφους ένας άνδρας τα ξεπερνά όλα.  Ενώ μόνος μπακούρης δεν έχει καμιά ελπίδα ανάτασης και διαφυγής.

Ίσως να φταίει το εγώ σας.  Ίσως να φταίει η μιζέρια σας ή μια κακή σας ιστορία του παρελθόντος.  Δεν ξέρω τι άλλο να φταίει.  Πάντως αν δεν ξυπνήσετε όλοι σας την έχετε πατήσει.

Όταν σας ξυπνήσει η πολυετία θα' στε εκτός παιχνιδιού.

Ξανακοίταξα τις καλές μου φίλες!!! Αυτοπεποίθηση, ζωντάνια, χαρά για ζωή, δυναμικότητα.

Μου χτύπησε καμπανάκι!!!!

Αυτό είναι....

Δεν είστε γατούλες!!!

Αυτό φταίει. Ξέρετε τι θέλετε, είστε δυναμικές, δεν έχετε κανέναν ανάγκη και εκπέμπετε σε όλους κύματα φοβιστικά.

Σας φοβούνται, τους είπα.

Οι άνδρες δεν μπορούν να σας πλησιάσουν γιατί σας βλέπουν και τρέμει το φυλοκάρδι τους....

Μήπως πρέπει και 'σεις να κατεβάσετε τους τόνους και ν' αρχίσετε άλλο τροπάριο;  Μήπως να δείχνετε αδύναμες, ευαίσθητες, ναζιάρες γατούλες, εύθραυστες;

Αρετές και χαρακτηριστικά άλλης εποχής που έκαναν θραύση.  Ίσως αυτό να είναι και το επιθυμητό πρότυπο για τους άνδρες.  Ίσως να σας πλησιάσουν αν δεν φοβούνται.

Έτσι ίσως αισθανθούν και πάλι κυρίαρχοι του παιχνιδιού και κάνουν το πρώτο βήμα.  Γιατί το πρώτο βήμα όχι απλά δεν υπάρχει από μέρους τους πια, δεν το γνωρίζουν καν.  Σαν να περιμένουν να πέσετε απ' τον ουρανό!!!

Για αλλάξτε την τακτική σας.

Πως οι άνεργοι πετσοκόβουν τα βιογραφικά τους στις μέρες μας για να βρουν δουλειά, αφαιρώντας προσόντα που έχουν γιατί τρομάζουν τους εργοδότες μήπως ζητούν πολλά χρήματα;  Έτσι και' σεις κόψτε και ράψτε.  Κόψτε τα προσόντα σας και κάντε εκπτώσεις  στον δυναμισμό και την ανεξαρτησία σας.  Ίσως έτσι δεν θα φοβούνται πως ζητάτε πολλά από μια σχέση και ίσως θεωρήσουν πως έχετε και μια δόση χαζομάρας, που οι περισσότεροι αναζητούν για να αισθάνονται πιο ασφαλείς.

Πρέπει να ' σαι και λίγο χαζή για να προκόψεις......Δεν εκτιμάται ούτε ο δυναμισμός, ούτε η ανεξαρτησία, ούτε η αυτοπεποίθηση.

Μπορεί να 'στε υπερβολικά διαθέσιμες, όπως λέει και η Άλκηστις, αλλά με τα χαρακτηριστικά σας αυτά δείχνετε πως δεν έχετε κανέναν ανάγκη και πως είστε εκτός παιχνιδιού. Δεν σας βλέπουν  γιατί δεν έχετε το σωστό προφίλ.

Ή που θα συμφιλιωθείτε με αλλαγή του προφίλ σας ή που θα μένετε στις υπερβολικά μη διαθέσιμες...

Τελεία και παύλα.-
.


  

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

marilena: Από σήμερα Δευτέρα...δίαιτα!!!

marilena: Από σήμερα Δευτέρα...δίαιτα!!!: "Φτάσαμε στα μέσα του Μάρτη και 'γω πάντα κάπου εδώ αρχίζω δίαιτα. Σκέφτομαι το Άγιο Πάσχα που φτάνει σ' ένα μήνα περίπου και βάζω τον ..."

Από σήμερα Δευτέρα...δίαιτα!!!

Φτάσαμε στα μέσα του Μάρτη και 'γω πάντα κάπου εδώ αρχίζω δίαιτα.  Σκέφτομαι το Άγιο Πάσχα που φτάνει σ' ένα μήνα περίπου και βάζω τον εαυτό μου σε διαδικασία "νηστείας" για να χαρώ χωρίς ενοχές το αρνάκι και την μαγειρίτσα.

Μετά από τις κρεπάλες των εορτών και του χειμώνα γενικότερα, φτάνει η ώρα που ξεκινώ να προσέχω για να ανέβει και το ηθικό μου, μαζί με τα περιττά κιλάκια που ίσως πήρα χαζοτρώγοντας με δικαιολογία μια το κρύο και μια τα νεύρα μου.

Θα σας πω με βεβαιότητα πως όταν φτάσω το επιθυμητό μου βάρος πριν την άνοιξη, αισθάνομαι και πολύ καλύτερα για τον εαυτό μου και είναι σε καλύτερη κατάσταση και η ψυχολογία μου.

Πιστεύω πως ειδικά στις γυναίκες η ψυχολογία πέφτει άν ξεχαστούν και παχύνουν και μετά αν δεν λάβουν έγκαιρα τα μέτρα τους πολύ συχνά τους παίρνει η κατηφόρα με ανεπανόρθωτες βλάβες.

Επειδή λοιπόν οι εποχές είναι δύσκολες και όλοι έχουμε την κατάθλιψη στο τσεπάκι καλό θα΄ταν τουλάχιστον να αισθανόμαστε καλά με τον εαυτό μας.  Δεν είναι και πολύ δύσκολο να επιβαρυνθούμε ακόμα περισσότερο αν δεν μας ικανοποιεί και η εικόνα μας προς τα έξω.

Αρχίστε λοιπόν μια δίαιτα, καθώς έχετε ακόμα πολύ καιρό μπροστά σας για να αναπτερώσετε το ηθικό σας και να αισθανθείτε καλύτερα αυτές τις μέρες καθώς ίσως να σας μπουν και κάποια ξεχασμένα ρούχα της καρνταρόμπας σας που μπορεί να σας βοηθήσουν και στην ανανέωση σας γενικότερα.

Το ψυχολογικό κομμάτι του εαυτού μας είναι πολύ βασικό αυτόν τον δύσκολο καιρό.  Άν λοιπόν είμαστε καλά με τον εαυτό μας θα' χουμε και περισσότερη διάθεση και κουράγιο να ανταπεξέλθουμε καλύτερα όλων όσων έπονται.

Υπάρχουν και αυτοί που ίσως τρώνε περισσότερο αυτόν τον καιρό νομίζοντας πως όπως οι αρκούδες, έτσι θα μπορούν και αυτοί, να τρέφονται από το λίπος τους, αν έρθουν δυσκολότερες μέρες.

Αστιεύομαι..........

Εγώ πάντως αυτή την τακτική ακολουθώ και προ της κρίσης και αυτήν έχω σκοπό να ακολουθήσω και τώρα.

Λίγα κιλά που με κάνουν πιο ανάλαφρη και μου ανεβάζουν το ηθικό.

Σας υπόσχομαι πως αν το ακολουθήσετε και εσείς αυτό δεν θα το μετανιώσετε καθόλου και θα υποδεχθείτε την άνοιξη και το καλοκαίρι πολύ πιο αισιόδοξα.
Μαζί με την δίαιτα προσπαθείστε να περπατάτε περισσότερο αν δεν πηγαίνετε γυμναστήριο ή ασχοληθείτε με εργασίες που σας γυμνάζουν και σας χαλαρώνουν.

Εγώ προσωπικά τέτοια εποχή αρχίζω να φτιάχνω την βεράντα μου και τα φυτά μου.  Αρχίζω να μεταφυτεύω και να τα περιποιούμαι περισσότερο.  Προσπαθώ να αλλάξω την θέση μερικών γλαστρών και να ανακαινίσω λίγο τον χώρο με μικρές δαπάνες, ίσως να αγοράσω κάποιο καινούργιο φυτό, να αλλάξω λίγο την διαρρύθμιση των επίπλων μου στον χώρο αυτό και γενικά να ετοιμάσω την βεράντα για την οικογένειά μου.

Αυτό όλο λειτουργεί και ψυχοθεραπευτικά σ'εμένα.....

Δεν μπορώ να ξέρω τι ευχαριστεί τον καθένα από εσάς να κάνετε και ποια δίαιτα ίσως σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από περιττά κιλά.  Απλά σας συμβουλεύω να ξεκινήσετε τώρα που έχετε αρκετό καιρό μπροστά σας και μαζί να ασχοληθείτε και με πράγματα που σας φτιάχνουν το κέφι.

Σε κάποιον από εσας μπορεί ν' αρέσει η κηπουρική, όπως σ 'εμένα και σε κάποιον άλλον πάλι όχι.

Βρείτε τον ρυθμό σας και προσπαθείστε να μην το αναβάλετε γιατί έτσι καθυστερείτε την αναζωογόνησή σας και την προετοιμασία σας για την άνοιξη που δεν αργεί να φτάσει..........

Δίαιτα λοιπόν!!!marilena: Τουρισμός για όλους..... πλην ημών.

marilena: Τουρισμός για όλους..... πλην ημών.: "Έρχονται τα άγρια να διώξουν τα ήμερα...... Αυτές ήταν οι ειδήσεις για τον αναμενόμενο τουρισμό στην Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι και για τους..."

Τουρισμός για όλους..... πλην ημών.

Έρχονται τα άγρια να διώξουν τα ήμερα......

Αυτές ήταν οι ειδήσεις για τον αναμενόμενο τουρισμό στην Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι και για τους μήνες  Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο.

Περιμένουμε 2,5 εκατομμύρια τουρίστες, Ευρωπαίους ως επί το πλείστον που έχουν ήδη προγραμματίσει να έρθουν να περάσουν τις διακοπές τους εδώ στην Ελλάδα μας.

Έχουν ήδη κάνει τις κρατήσεις τους στους προσφιλείς προορισμούς τους, που είναι τα νησιά Ρόδος, Κως, Κρήτη.  Τα ξενοδοχεία αυτών των νησιών δεν δέχονται πια κρατήσεις καθώς είναι πλέον fully booked για τους καυτούς μήνες του καλοκαιριού.

Θα ΄ρθουν λοιπόν οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι στην Ελλαδίτσα, τον φτωχό συγγενή των ημερών μας, να περάσουν "ζωή και κότα" φορώντας το πλαστικό βραχιολάκι τους, που τους εξασφαλίζεις απεριόριστες καταναλώσεις και να κάνουν τις βουτιές τους στους μπουφέδες και στην θάλασσά μας.

Ξέρετε αυτοί είναι οι τουρίστες που με πολύ λίγα χρήματα έρχονται με charter πτήσεις, μαντρωμένοι και ρίχνονται μέσα σ' ένα πολυτελές ξενοδοχείο από το οποίο οι περισσότεροι θα ξαναβγούν για να πάρουν το αεροπλάνο να επιστρέψουν στη πατρίδα τους.

Ξυπνούν το πρωί, κάνουν aqua aerobic στην πισίνα, μετά παίρνουν το πρωινό τους, στη συνέχεια αρχίζουν την ηλιοθεραπεία με το βιβλίο μέχρι να χωνέψουν το bacon και τα αυγά ενώ αργότερα αρχίζουν τις μπύρες, οι οποίες είναι τόσες πολλές που μόνο αλκοολικός ανταπεξέρχεται.
Φορώντας το μαγικό, πλαστικό βραχιολάκι pass partout, καταναλώνουν οι ενήλικες ένα βαρέλι μπύρα ο καθένας και τα παιδιά από ένα δοχείο χύμα παγωτό το καθένα.
Αφού ψηθούν για τα καλά στον ήλιο όλη την ημέρα αποσύρονται στα δωμάτιά τους και εμφανίζονται τις απογευματινές ώρες, μετά τις 7.00, μπανιαρισμένοι με την απογευματινή τους εμφάνιση για να δειπνήσουν στα εστιατόρια των ξενοδοχείων.
Αφού πάλι εκεί φάνε το καταπέτασμα, διαβάζουν τον πίνακα δραστηριοτήτων για να ενημερωθούν για όλες τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί γι' αυτούς.  Τα πιο συνήθη είναι disco, greek nights, καραόκε και  κάποια παιχνίδια για τους νεώτερους.
Το πρόγραμμα είναι συνήθως ελεύθερο μετά τις 12.00, όπου και συνεχίζουν να πίνουν μέχρι να μην αντέχει άλλο ο οργανισμός τους. Μετά αποσύρονται για ύπνο ευχαριστημένοι.

Την επόμενη μέρα, αλλά και για τις υπόλοιπες, ακολουθούν το ίδιο πρόγραμμα και η μόνη αλλαγή που μπορεί να έχουν, είναι μεταξύ του aqua aerobic με αγώνα water polo και με κάποια τοξοβολία στην παραλία ή κάποιο βραδινό παιχνίδι αντί της disco.

Κυλούν οι μέρες τους και επιστρέφουν στην πατρίδα τους ηλιοκαμένοι και πανευτυχείς με την Εllada.

Έχω βρεθεί σε ξενοδοχείο στη Κρήτη και τα έχω ζήσει αυτά από κοντά, χωρίς να συμμετέχω στο πρόγραμμά τους αυτό, αλλά σαν παρατηρητής απ' έξω και κουράστηκα και μόνο με την επανάληψη που έβλεπα κάθε μέρα, όσο βρισκόμουν εκεί.  Γιατί βέβαια οι τιμές αυτές του βραχιολιού δεν ήταν για τους Έλληνες τουρίστες παρά μόνο για τους αλλοδαπούς.  Οι ξένοι τουρίστες είχαν έρθει με πακέτο που η τιμή τους ήταν προνομιακή.  Οι τιμές για τους Έλληνες ήταν σχεδόν τρεις φορές επάνω.  Γεγονός πολύ εκνευριστικό και άδικο να το συναντάς.
Παντού σχεδόν οι Έλληνες σε δεύτερη μοίρα μέσα στον ίδιο τους τον τόπο, παρόλο που πληρώνουν τρεις φορές τα χρήματα των ξένων.
Γι' αυτό άλλωστε είναι πολύ λίγοι οι Έλληνες σ' αυτού του είδους τουριστικά θέρετρα διακοπών.

Εμείς, ο εγχώριος τουρισμός φέτος, όσοι δεν έχουμε κάνει χαρακίρι μέχρι τότε, και όσοι δεν νοσηλεύονται λόγω υποσιτισμού,  μάλλον θα αρκεστούμε σε εξοχικές κατοικίες στα πέριξ των Αθηνών ή στα χωριά μας, όσοι τυχεροί έχουν απ' αυτό το είδος, και από εκεί θα γευτούμε τις Ελληνικές θάλασσες και τις καλοκαιρινές μας διακοπές.

Ο Έλληνας δεν έχει άλλες επιλογές για διακοπές στην Ελλάδα πλέον εκτός αν αποφασίσει να περάσει καλοκαιρινές πενθήμερες διακοπές με την οικογένειά του,καθώς τα χρήματά του δεν φθάνουν για περισσότερες ημέρες.
Επειδή όμως οι διακοπές για τα παιδιά είναι τρεις μήνες, όσοι γονείς μπορούν μέσω των ταμείων τους θα τα στείλουν διακοπές τριών εβδομάδων εκεί και μετά στο εξοχικό ή στο χωριό με τον παππού και την γιαγιά για τους πιο τυχερούς και στην Αθήνα με το aircondition για τους άτυχους που δεν είναι από χωριό.

Δεν μπορώ να γνωρίζω αν πράγματι το 2,5 εκατομμύρια που άκουσα είναι και ο πραγματικός αριθμός τουριστών που θα έρθει στον τόπο μας για διακοπές φέτος, αλλά μπορώ να πω με βεβαιότητα και παράπονο σε όλους αυτούς που θα τους φιλοξενήσουν στις εγκαταστάσεις τους πως πρέπει να στηρίξουν και τον Έλληνα, ταλαίπωρο βιοπαλαιστή, που τα φέρνει βόλτα πολύ δύσκολα και που έχει εξαιρεθεί από λίστες διακοπών.  Πρέπει όλοι οι υπεύθυνοι του τουρισμού να σκεφτούν σαν πατριώτες και να δημιουργήσουν τις ιδανικότερες συνθήκες για τους αδελφούς τους και όχι για όλους τους άλλους με την greek salad κατανάλωση τόσων ετών...........Κυριακή, 20 Μαρτίου 2011

marilena: Άνθρωποι μόνοι με όλα τα μέσα.......

marilena: Άνθρωποι μόνοι με όλα τα μέσα.......: "Πόσες φορές έχω αναρωτηθεί πόσοι άνθρωποι είναι μόνοι και έρμοι στην εποχή μας... Άνθρωποι όλων των ηλικιών. Νεολαίοι αλλά και άνθρωπ..."

Άνθρωποι μόνοι με όλα τα μέσα.......

Πόσες φορές έχω αναρωτηθεί πόσοι άνθρωποι είναι μόνοι και έρμοι στην εποχή μας...

Άνθρωποι όλων των ηλικιών.  Νεολαίοι αλλά και άνθρωποι της μέσης ηλικίας που μπορεί να ναι και πιο πολλοί.

Από τις επαφές με τα ηλεκτρονικά μέσα βλέπω πως αυτοί που έχουν επαφή με την τεχνολογία και τα σύγχρονα μέσα έχουν μια διέξοδο εικονική.

Οι πιο μεγάλοι, αυτοί που δεν διδάχθηκαν ποτέ τον τρόπο αυτό της επικοινωνίας περνούν πιο χοντρό ζόρι.  Αυτοί που δεν κατάφεραν να υιοθετήσουν καινούργιες αναγκαίες τεχνικές επικοινωνίας με τον έξω κόσμο καθηλώθηκαν στον κόσμο τους βουβά σε πολύ συχνές συναντήσεις με τον εαυτό τους και την επεξεργασία των ίσως λαθεμένων επιλογών της ζωής τους.

Υπάρχει πολύ κόσμος εκεί έξω που δεν έχει κοινωνική ζωή και μετά την καθημερινή εργασία του και επιστροφή στο σπίτι μένει μόνος με τον εαυτό του μέχρι την επόμενη μέρα που θα συναναστραφεί  πάλι ανθρώπους από τον χώρο δουλειάς του.

Αυτές οι μοναχικές υπάρξεις όλο και πληθαίνουν στις μέρες μας λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν αλλά και για λόγους συναισθηματικούς.  Μερικοί έχασαν το τραίνο όταν πέρασε αρκετές φορές και ανέβαλαν τότε να το ακολουθήσουν, μερικοί που το πήραν το τραίνο απογοητεύθηκαν πολύ από την εξέλιξη του ταξιδιού τους και το μετάνιωσαν και άλλοι που λόγω εγωισμού και ανατροφής τους δεν θέλησαν ποτέ και δεν το σκέφθηκαν επίσης ποτέ να μπουν σε τέτοια διαδικασία ζωής.
Αυτοί προτίμησαν την μοναξιά και την απομόνωση συνειδητά και χωρίς πολλές συζητήσεις.

Όλοι όμως καθώς περνούν τα χρόνια και η ζωή η ίδια, έχουν βρεθεί στον αέρα συναισθηματικά και ουσιαστικά.  Σαν να μην ζουν την ζωή αυτή την κοινή για όλους, σαν να βρίσκονται αποκομμένοι από όλους τους άλλους, με εικόνες περιορισμένες και εμπειρίες μοναχικές χωρίς αντίλογο και νέες αναζητήσεις.

Στο κομμάτι αυτό βρίσκονται πολλοί συνάνθρωποί μας που περνούν μόνοι την ζωή και έχουν μπει σ΄αυτή την ρουτίνα και ίσως πλέον έχουν ξεχάσει πως είναι να ζεις, να γελάς, να γεμίζεις τις μπαταρίες σου με νέες εικόνες και αισθήματα.

Κλεισμένοι στο καβούκι τους για κάποιο λόγο και πολλές φορές χωρίς πισωγύρισμα στην κοινωνική ζωή των άλλων.  Καθώς έχουν πλέον συνηθίσει μόνο τον εαυτό τους έχουν γίνει ακόμα πιο δύσκολοι στις συναναστροφές τους, στη χαλιναγώγηση του εγωισμού τους καθώς και στην ευελιξία του χαρακτήρα τους.

Είναι θλιβερό να περνά η ζωή από μπροστά σου και εσύ να λειτουργείς σαν να πρόκειται να ξαναρχίσεις να την ζεις απ' την αρχή...... Η ζωή περνά και χάνεται, όπως λέει και το τραγούδι.  Δεν έχει  κανείς άλλη ευκαιρία παρά μονάχα ετούτη.

Λυπάμαι όταν συναντώ τέτοιους ανθρώπους που οι συνθήκες τους οδήγησαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να εγκλωβιστούν στη μοναξιά τους.

Βέβαια υπάρχουν κι' αυτοί που παρόλο φαίνεται ότι ζουν αρμονική κοινωνική ζωή, κατά βάθος είναι κι΄αυτοί μόνοι αλλά με ρούχα παραλλαγής.  Αυτοί ίσως αδιαφόρησαν, ρουτίνιασαν δίπλα στους ανθρώπους τους και απομακρύνθηκα σιγά-σιγά χωρίς να το καταλάβουν.  Είναι μαζί με το περιβάλλον τους αλλά στην ουσία και μόνοι.

Η ζωή και οι σχέσεις θέλουν δουλειά πολλή για να λειτουργήσουν και να αποδώσουν.  Δεν έρχονται τα πράγματα μόνα τους. πρέπει ο καθένας από εμάς να εκφράζει τα συναισθήματά του προς τους άλλους και να καταθέτει κομμάτι του εαυτού του.

Αν παρασυρθούμε από την απρόσωπη αυτή εποχή που διανύουμε και λειτουργούμε όπως μας επιβάλουν οι ρυθμοί της ζωής, χωρίς ανάλυση και προβληματισμό δεν θα έχουμε ελπίδα να κατακτήσουμε την ζωή και τις χαρές που μας προσφέρει μέσα από σχέσεις και από συναναστροφές.

Όλα τα μέσα του κόσμου εδώ μπροστά μας αλλά παρόλα αυτά, άνθρωποι μόνοι που ο καθένας από το σπίτι του, από τον κόσμο του επικοινωνεί με κάποιους άλλους πληκτρολογώντας και μετά περιμένοντας την απάντηση.  Χωρίς να βλέπει το πρόσωπο του άλλου, καμουφλαρισμένος πολλές φορές πίσω από ένα avatar ή από μια φωτογραφία του που μπορεί πάντα να γελά ή διαρκώς να σε κοιτά παγερά, επικοινωνεί και ξεχνά πως αυτή είναι μια μεταλλαγμένη επικοινωνία.  Μια επικοινωνία χωρίς έκφραση και ουσιαστικό περιεχόμενο.  Δεν είναι κοινωνικός ένας άνθρωπος επειδή μπορεί να έχει 1.500 "φίλους" στο face book, αλλά κάποιος άλλος που έχει ένα κύκλο ανθρώπων, φίλων που μοιράζεται τον εαυτό του και τη ζωή του από κοντά.  Ανθρώπους που έχουν αντιδράσεις, εκφράσεις αισθήματα που τα βλέπει και που εισπράττει μέσα από αυτά την πραγματική σχέση μαζί τους.

Μια μέρα  καθώς έγραφα και 'γω σε chat με φίλη στο face book, μου τηλεφώνησε η μητέρα μου και όταν της είπα ότι θα την έπαιρνα πίσω σε λίγο γιατί μίλαγα στο face book μου είπε......

Γιατί παιδί μου δεν συναντιόσαστε να τα πείτε από κοντά με την φίλη σου και τα λέτε έτσι βουβά;

Ξεφύσηξα που δεν μπορούσε να καταλάβει το τόσο ωραίο του πράγματος να μιλάς  βουβά πληκτρολογώντας και να περιμένεις να διαβάσεις τα λόγια του άλλου.....

Όταν όμως αργότερα τέλειωσα με το chat και την φίλη, βρέθηκα πάλι μόνη.  Εγώ και ο εαυτός μου.

Δεν είχα πάρει τίποτα από την φίλη μου, δεν την άκουσα, δεν είδα τις εκφράσεις της καθώς είναι και ιδιαίτερα εκφραστική όταν μιλά, απλά είχα πάρει κάποιες βουβές γραμμές συνοπτικές.  Ένα διάλογο με συντμήσεις και γέλιο τύπου....χι χι χι.

Έχει δίκιο η μητέρα μου.  Δεν μπορεί να είναι σχέσεις αυτές μέσα από δυο αράδες γραμμές.......

Δεν πρέπει να θεωρούμε όλοι εμείς που χρησιμοποιούμε αυτούς τους τρόπους επικοινωνίας πως κάνουμε και κάποιο κατόρθωμα.  Απλά περνάμε την ώρα μας και σκοτώνουμε την μοναξιά μας. Ίσως επίσης έχουμε όλοι αποκτήσει ένα βίτσιο και έχουμε βολευτεί με αυτού του είδους την επικοινωνία καθώς δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη προσπάθεια. Έτσι σιγά σιγά αντί να επικοινωνούμε ουσιαστικότερα μάλλον όλα γίνονται λίγο στο πόδι.  Συνηθίζουμε στο εύκολο παιχνίδι των σχέσεων που όμως είναι τις περισσότερες φορές επιφανειακό και ρηχό. Οι ουσιαστικές σχέσεις και οι φιλίες χτίζονται με κόπο και δεν μπορεί να αλλάξει η συνταγή αυτή με κανέναν τρόπο.

Μήπως πρέπει να αλλάξουμε το στυλ και να προσπαθήσουμε να τα λέμε από κοντά οι φίλοι και να μοιραζόμαστε στιγμές που κάποτε θα θυμόμαστε;

Μήπως πρέπει να προσπαθήσουμε να γίνουμε στην ουσία πιο κοινωνικοί άνθρωποι με κόστος το ξεβόλεμά μας αλλά με κέρδος τις πραγματικές σχέσεις και τις αληθινές φιλίες;

Γιατί αν όλοι μας ανατρέξουμε σε καταγεγραμμένες αναμνήσεις του μυαλού μας και της ψυχή μας απ' αυτόν μόνον τον σύγχρονο τρόπο επικοινωνίας που έχουμε αναπτύξει μάλλον θα καταλήξουμε στο κλαψ, κλαψ κλαψ..........