Σάββατο, 28 Μαΐου 2011

marilena: Κιτ επιβίωσης....

marilena: Κιτ επιβίωσης....: "Φαντάζομαι να ξέρετε τι είναι αυτό. Συνήθως ένα κιτ επιβίωσης έχουν οι εκδρομείς, οι ορειβάτες, οι στρατιώτες, οι πρόσκοποι, οι αυτοκινητι..."

Κιτ επιβίωσης....

Φαντάζομαι να ξέρετε τι είναι αυτό.

Συνήθως ένα κιτ επιβίωσης έχουν οι εκδρομείς, οι ορειβάτες, οι στρατιώτες, οι πρόσκοποι, οι αυτοκινητιστές,......

Ένα κιτ επιβίωσης συνήθως περιέχει μικρά αλλά πολύ ουσιαστικά πράγματα που χωρίς αυτά δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε δύσκολες ή άτυχες στιγμές της ζωής μας και που κατά κάποιον περίεργο τρόπο δεν μπορούμε να τα προμηθευτούμε εκείνη την στιγμή από πουθενά ενώ μας είναι απολύτως απαραίτητα για να επιβιώσουμε....
Μέσα, βρίσκουμε ανάλογα την περίπτωση, σφυρίχτρα, αναπτήρα, σπίρτα, σουγιά πολυεργαλείο, φακό, mini φαρμακείο, ένα μπουκαλάκι κονιάκ, βεγγαλικό χειρός λάμψης.....Πολλές φορές τέτοια κιτ επιβίωσης ή αλλιώς, survival kits, έχουν γλιτώσει πολλούς συνανθρώπους μας όταν βρέθηκαν σε αντίξοες συνθήκες και δεν είχαν άλλες επιλογές.
Πολύ χρήσιμα όλα αυτά και απαραίτητα αξεσουάρ για τους τολμηρούς, τους λάτρεις της φύσης, της εξερεύνησης της περιπέτειας, αλλά και τους άτυχους, αυτούς που η ζωή τους επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις.....

Τέτοιες εκπλήξεις δυσάρεστες μπορούν να μας συμβούν και σε μέρη που δεν το χωρά ο νους μας....

Μέσα στην ίδια μας την πόλη, την γειτονιά μας, την δουλειά μας...αν έχουμε, μέσα στην καθημερινότητα μας...

Χωρίς να ανήκουμε απαραίτητα σε κάποια από τις προαναφερθείσες extreme κατηγορίες, όλοι ανήκουμε στην κατηγορία των άτυχων.....Αυτών που η ζωή τους επιφύλαξε δυσάρεστες εκπλήξεις στην καθημερινότητά τους, χωρίς να μπορούν να το αποφύγουν και χωρίς να το πάρουν χαμπάρι!!!

Έτσι κάπως μας βρήκε η κρίση.....

Η κακοτοπιά της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, ήταν προαναγγελθείσα, την περιμέναμε να μας βρει στην γωνία αλλά παρόλα αυτά μας αιφνιδίασε και μας απορρύθμισε.

Μας βρήκε απροετοίμαστους και χωρίς το περίφημο "κιτ επιβίωσης".
Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα το χρειαζόμασταν.  Έτσι την πατάνε συνήθως οι πολύ έξυπνοι.  "Τα έξυπνα πουλιά από την μύτη πιάνονται".....  Δεν είχαμε φροντίσει όπως ο  μέρμηγκας να είμαστε σε ετοιμότητα, αντίθετα τραγουδούσαμε ανέμελα σαν τον τζίτζικα.  Όχι όλο το καλοκαίρι αλλά τον περισσότερο χρόνο, ή να πω καλύτερα για πολλά χρόνια....

Τι κάνουμε τώρα.......

Επειδή ποτέ δεν είναι αργά....και επειδή ότι μπορεί να κάνεις σήμερα, μην το αφήσεις για αύριο, προτείνω να φτιάξουμε το "κιτ επιβίωσης" αυτή την στιγμή.

Έχουμε ακόμα μπροστά μας πολύ καιρό, μακρά πορεία, που μπορεί να μας χρειαστεί και να μας γλιτώσει από ακόμα περισσότερα δεινά.

Λοιπόν....

Τι πρέπει να περιέχει.....

Κατά περίπτωση, είναι διαφορετικά και τα πράγματα που θα χρειαστείτε.

Υπάρχουν όμως και κάποια που είναι απαραίτητα και σωτήρια και δεν πρέπει να λείπουν από κανένα "κιτ επιβίωσης".Πιεσόμετρο, για να μετράμε τα όρια του οργανισμού μας
Lexotanil δισκία, για να είμαστε στη κοσμάρα μας,
Αντικαταθλιπτικά Prozac, για να λέμε πονάω αλλά μ' αρέσει,
Αντιαλλεργικά δισκία, για αλλεργίες και νευρικές δερματίτιδες,
Χάρτινη σακούλα, για εισπνοές σε περίπτωση έντονου στρες,
Κολόνια λεμόνι για τις λιποθυμίες,
Ασπιρίνη, για την καρδιά σας, και το κεφαλάκι σας,
Οφθαλμικά κολλύρια, για να ξεπλένουμε τα δάκρυα,
Βαλεριάνα σε σταγόνες, για τους ομοιοπαθητικούς,
Πατάτες τηγανητές, για το στρες είναι ότι τελευταίο κυκλοφορεί..,
Simeco, για την μείωση γαστρικών υγρών στο στομάχι και για πιο εύκολη χώνεψη.Αν έχετε όλα αυτά, σε συνδυασμό με τα κατά περίπτωση υπόλοιπα άκρως απαραίτητα σύνεργα σας, τότε μπορείτε να θεωρείτε τον εαυτό σας έτοιμο να αντιμετωπίσετε τις καθημερινές επιδρομές κακών ειδήσεων, απρόσμενων και αντίξοων συνθηκών, γενικά την αβέβαιη καθημερινότητά σας.

Ξέχασα όμως και το πιο βασικό......Ωτασπίδες σιλικόνης, για να μην ακούτε τις ειδήσεις με τις οποίες θα σας εκφοβίζουν και θα σας απειλούν καθημερινά......

Εκ των προτέρων περαστικά μας.......Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011

Ena To Xelidoni - Mikis Theodorakis

Tis Dikaiosynis Ilie Noite - Mikis Theodorakis

marilena: "Μην αφήσετε να σας κάνουν κιμά......"

marilena: "Μην αφήσετε να σας κάνουν κιμά......": "Μάρτιος 2008, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ. 'Αγοράζετε ένα κομμάτι κρέας. Το κομμάτι αυτό είναι ένα στέρεο πράγμα. Όσο και αν το πατήσεις από ε..."

"Μην αφήσετε να σας κάνουν κιμά......"


Μάρτιος 2008,


ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ.


"Αγοράζετε ένα κομμάτι κρέας.  Το κομμάτι αυτό είναι ένα στέρεο πράγμα.  Όσο και αν το πατήσεις από εδώ, ή από κει, θα διατηρήσει το σχήμα του.


Όταν όμως αυτό το κομμάτι κρέας το βάλεις μέσα στη μηχανή του κιμά, από κάτω τι βγαίνει;  Βγαίνει κιμάς.  Και τον κιμά τον πιάνεις στο χέρι σου και τον πλάθεις, τον κάνεις όπως θέλεις, τον κάνεις σουτζούκι, τον κάνεις κεφτέ..... Τι προτιμάτε να είστε;  Κρέας ή κιμάς;  Μην αφήσετε να σας κάνουν κιμά......"
Δεν άργησε να επιβεβαιωθεί  ο Μακαριστός Χριστόδουλος.


Αμέσως μετά το 40 ήμερο μνημόσυνο του, οι διάφορες διεθνείς οργανισμοί άρχισαν να αποστέλλουν αρνητικές εκθέσεις για την πορεία της οικονομίας.


Η κρεατομηχανή της παγκοσμιοποίησης άρχισε να δρα αδίστακτα.......


Η αυταρχική εξουσία επιβεβαιώνει τα λόγια του Μακαριστού Χριστόδουλου.


Ενός πατριώτη που έδωσε μεγάλα μαθήματα αφοσίωσης και αγάπης στον 
Ελληνικό λαό.


Ενός σύγχρονου Προφήτη.....


Μακάρι όλοι αυτοί που μας κυβερνούν να κρατούσαν αυτά τα λόγια του προς τους νέους..... "ως κόρη οφθαλμού". 
.

marilena: Παρασκευή των μεγάλων αποφάσεων και ανακοινώσεων.....

marilena: Παρασκευή των μεγάλων αποφάσεων και ανακοινώσεων.....: "Κάπως έτσι τελειώνει η εβδομάδα μας..... Με μεγάλες αποφάσεις και ανακοινώσεις από πολύ επίσημα χείλη.... Επίσημα .....Προεδρικά........"

Παρασκευή των μεγάλων αποφάσεων και ανακοινώσεων....Κάπως έτσι τελειώνει η εβδομάδα μας.....


Με μεγάλες αποφάσεις και ανακοινώσεις από πολύ επίσημα χείλη....

Επίσημα .....Προεδρικά......Πρωθυπουργικά......

Πάνω απ΄όλα όμως επίσημες ανακοινώσεις από τα χείλη του Αντώνη Σαμαρά, του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.Γιατί όλο το πρόβλημα της Κυβέρνησης δεν είναι κανείς άλλος, παρά μόνο η Νέα Δημοκρατία που δεν συνυπογράφει την άθλια στρατηγική της....

Δεν μπορώ να ξέρω τι ακριβώς θα γίνει...δεν μπορώ να δω τι μας επιφυλάσσει η αυριανή ημέρα, μπορώ όμως να φανταστώ την απάντηση του Αντώνη Σαμαρά αν όλα κυλήσουν όπως και στην προηγούμενη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Δεν νομίζω πως μπορεί να αλλάξει κάτι, αν δεν αλλάξει και η όλη διαχείριση των φλεγόντων θεμάτων που ταλανίζουν την Πατρίδα μας και τους Έλληνες.Αφού κύριοι της Κυβέρνησης δεν σας βγαίνει ο λογαριασμός....και η κουτσή Μαρία η καημένη το' χει πια καταλάβει, αφού βλέπετε που οδηγείτε την χώρα, αφού αντιμετωπίζετε αδιέξοδα σε όλους τους τομείς......γιατί να συμπλεύσει η αντιπολίτευση μαζί σας;

Ποιος σας έχει δώσει το αλάθητο;

Μόνο λάθη επί λαθών βλέπουμε όλοι οι άλλοι, εκτός από τους εαυτούς σας..... σε λίγο θα σας δώσουμε το ακαταλόγιστο.....όπως πάει το πράγμα.....Όπως έχει σχεδόν κάθε γειτονιά τον τρελό της......και κανείς δεν του δίνει σημασία και απλά τον αντιμετωπίζουν με κάποια συμπάθεια....κάπως έτσι θα σας βλέπουν όλοι σε λίγο, σαν τους τρελούς του τόπου, χωρίς βέβαια να σας ακολουθεί και η συμπάθεια κανενός.....

Και ποια συμπάθεια να σας ακολουθήσει όταν έχετε καταστρέψει όλους τους χαμηλόμισθους, τους νέους, την μεσαία τάξη, την Πατρίδα ολόκληρη.....

Δεν μπορεί κανείς πια να σας δει με άλλα μάτια, να σας δώσει άφεση για να συνεχίσετε......να σας ανεχθεί....
Χθες και σήμερα μίλησαν οι "Αγανακτισμένοι πολίτες"...., μαζί τους είναι όλοι οι Έλληνες.....
Αυτοί οι 30.000 πολίτες ήταν το δείγμα της φωνής και της αντίδρασης όλων των πολιτών της χώρας...

Οι πειραματισμοί στο σβέρκο μας απέτυχαν παταγωδώς.....Το κράτος που έχετε δημιουργήσει είναι ένας Γερμανικός θάλαμος αερίων και εμείς όλοι, οι αθώοι πολίτες, μέσα εγκλωβισμένοι να πεθάνουμε από τα τοξικά σας καμώματα και αποφάσεις.....Δεν σας ανεχόμαστε άλλο.....

Θέλουμε ένα παράθυρο στο μέλλον.....ένα παράθυρο ανοιχτό ν' αναπνεύσουμε οξυγόνο.....Έχετε δηλητηριάσει τις ψυχές μας, έχετε πονέσει την καρδιά μας....έχετε ξεπουλήσει την υπερηφάνεια μας..

Ασφυκτιούμε όλοι μας.......


Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011

marilena: Η μούντζα.....διπλή ή μονή...όπως σας βολεύει!!!

marilena: Η μούντζα.....διπλή ή μονή...όπως σας βολεύει!!!: "Επειδή το τελευταίο διάστημα φοριέται πολύ....αν έχετε κάποιες απορίες μπορείτε να τις λύσετε εδώ, για να τις ρίχνετε χωρίς ενδοιασμό, όπου..."

Η μούντζα.....διπλή ή μονή...όπως σας βολεύει!!!


Επειδή το τελευταίο διάστημα φοριέται πολύ....αν έχετε κάποιες απορίες μπορείτε να τις λύσετε εδώ, για να τις ρίχνετε χωρίς ενδοιασμό, όπου εσείς νομίζετε.....

Η μούντζα είναι ευρέως διαδεδομένη στην Ελλάδα υβριστική χειρονομία. Είναι γνωστή και ως "φάσκελο".

Χρήση

Η μούντζα γίνεται με την παλάμη του χεριού. Ο υβρίζων τείνει το χέρι του προς τον υβριζόμενο και "δείχνει" σε αυτόν την ανοιχτή του παλάμη ενώ τα δάκτυλα του χεριού του είναι τεντωμένα. Ο υβρίζων πρέπει να δίνει την εντύπωση πως κολλάει το χέρι του στο πρόσωπο του υβριζόμενου, όσο μακριά και να βρίσκεται. Προκειμένου να δοθεί έμφαση, κάποιες φορές η μούντζα γίνεται με τα δύο χέρια. Σε αυτή την περίπτωση οι δύο παλάμες του υβρίζοντος είναι η μία πίσω από την άλλη, ενώ η μπροστινή παλάμη είναι σταθερή και η άλλη πέφτει πάνω της από την πίσω μεριά.
Η μούντζα συνοδεύεται συχνά από επιφωνήματα και υβριστικές φράσεις όπως "να!", "όρσε!", "να μαλάκα!", "πάρ'τα να μη στα χρωστάω" κ.ά..
Η μούντζα περιγράφεται ειρωνικά ως το "παράσημο της ανοιχτής παλάμης". Πρέπει να σημειωθεί πως όσο πιο κοντά στο πρόσωπο του υβριζόμενου πλησιάσει το χέρι, τόσο μεγαλύτερη απαξίωση εκφράζει.
Σημειώνεται επίσης ότι συχνά η αντίδραση του υβριζόμενου μπορεί να είναι είτε της ίδιας μορφής (μούντζα), αλλά και πολύ εντονότερη, είτε φραστική, χειρονομία ή και χειροδικία.

Ιστορία

Η χρήση της μούντζας ανάγεται στην εποχή του Βυζαντίου, και συγκεκριμένα σε μία ποινή που εφαρμοζόταν σε περιπτώσεις ασήμαντων παραπτωμάτων. Ο δικαστής έβαζε το χέρι του σε στάχτη και λέρωνε (μουντζούρωνε) το πρόσωπο του τιμωρούμενου, διαπομπεύοντάς τον με αυτόν τον τρόπο.
Υπάρχει ακόμα η άποψη ότι η χρήση της μούντζας χρονολογείται πολύ παλιοτερα, στην Αρχαία Ελλάδα. Στην περίπτωση αυτή, μία χειρονομία αντίστοιχη της μούντζας χρησιμοποιόταν αρχικά στα Ελευσίνια μυστήρια και συνοδευόταν από κατάρες που απευθύνονταν προς τον "εχθρό", το "Κακό" κ.λ.π., φράσεις δηλωτικές της αποπομπής στο ανάθεμα. Ωστόσο, αυτή η άποψη για την προέλευση της μούντζας έχει αμφισβητηθεί έντονα.
Πρόκειται για κίνηση ανάλογη με την ρίψη λίθου του αναθέματος σε κολωνό λίθων, που δημιουργούσαν με την ρίψη λίθων κατά του αναθεματιζομένου.
Η κίνηση εκφράζει βαρειά περιφρόνηση, μαζί δε και κατάρα για αποπομπή και εξαφάνιση.


Διεθνής χρήση

  • Στο Πακιστάν όταν δείχνουμε σε κάποιον την παλάμη του χεριού θεωρείται προσβολή, ιδιαιτερα όταν η χειρονομία αυτή συνοδεύεται με την εκφώνηση «Lanat».
  • Στον Περσικό Κόλπο όταν χτυπάμε τις παλάμες και των δύο χεριών θεωρείται επίσης προσβολή, ιδίως όταν η χειρονομία αυτή συνοδεύεται από τις λέξεις «Malat Alaik».
  • Στην Αμερική, από τη δεκαετία του 1990, μια παρόμοια χειρονομία χρησιμοποιείται με την έννοια του «βούλωσέ το».


Φαίδων Κουκουλές, "Life and culture of the Byzantines", addendum 5, 1986

marilena: Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή......

marilena: Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή......: "Όλοι οι χρήστες του facebook ήταν εκεί, αλλά και πολλοί άλλοι που προφανώς ήταν εξωδιαδικτυακοί!!! Από τις ηλικίες που είδα διαπίστωσα πως..."

Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή......

Όλοι οι χρήστες του facebook ήταν εκεί, αλλά και πολλοί άλλοι που προφανώς ήταν εξωδιαδικτυακοί!!!

Από τις ηλικίες που είδα διαπίστωσα πως η συγκέντρωση σήμερα είχε ένα μεγάλο δείγμα λαού.

Ένα δείγμα αγανακτισμένων ανθρώπων που συγκεντρώθηκε αβίαστα για να δείξουν την δυσαρέσκειά τους προς την Κυβέρνηση και προς όλα όσα αποφάσισαν αυτοί οι φωστήρες για λογαριασμό μας.

Όλες οι στιγμές εκτόνωσης και αυθορμητισμού είχαν μια απίστευτη συνοχή....

Δεν χρειαζόταν καμιά προσπάθεια για να λειτουργήσουν όλοι μαζί από κοινού....με μια φωνή, μια γροθιά...

Ασυνήθιστο είναι αν σκεφτεί κανείς πως εδώ σήμερα ήταν άνθρωποι όλων των πολιτικών τοποθετήσεων.  Δεν ήταν συγκεντρωμένοι οπαδοί του ενός ή του άλλου κόμματος.  Εδώ σήμερα η διαμαρτυρία είχε ένα προφανές χαρακτηριστικό.  Δεν ενδιέφεραν κανέναν οι πολιτικές επιλογές του διπλανού του.  Όλοι είχαν ένα κοινό γνώρισμα.  Όλοι ήταν ο ένας δίπλα στον άλλον και όχι αντιμέτωποι. Εδώ σήμερα η διαμαρτυρία είχε χρώμα Ελληνικό.  Κανένα άλλο.

Έχω βρεθεί σε αρκετές πολιτικές ομιλίες....σε πάρα πολλές !!!

Εκεί όλοι οι οπαδοί πάνω κάτω ξέρουν τα συνθήματα, γνωρίζουν το "πρωτόκολλο"

Σήμερα εδώ δεν υπήρχε πρωτόκολλο, υπήρχε συνοχή και μια αδελφοσύνη "εξ ουρανού"....


Μπράβο σε όλους μας, Κάναμε ένα πρώτο βήμα αντίδρασης...ένα πρώτο βήμα Ελληνικό, με χρώμα γαλανόλευκο και χαράξαμε μια κοινή πορεία, έναν κοινό προβληματισμό, όπου όλοι, συμμερίζονται όλους......

Ιδιαιτέρως σπάνιες εικόνες....

Οι κουβέντες που άκουγες δίπλα σου είναι οι κουβέντες που όλοι λέμε και σκεφτόμαστε αυτή την ώρα.... Ότι άκουσα , το 'χω πει και γω, το 'χω σκεφτεί και γω.....όπως και οι περισσότεροι από εσάς...

Σήμερα έγινε μια αρχή, προερχόμενη από τις σελίδες του διαδικτύου, εμπνευσμένη από τρεις χρήστες του facebook, που κατάφεραν με μόνο τους εργαλείο το ίδιο το face να παρασύρουν όλους εμάς να τους ακολουθήσουμε και να υψώσουμε ανάστημα.  Nα ακολουθήσουμε την αγανάκτησή μας, την θλίψη μας και να μην μείνουμε εκεί,,,,να πάμε ακόμα πιο μπροστά  και να την δραστηριοποιήσουμε....

Σήμερα έκανε την εμφάνισή του ένα άλλο ανάστημα....


Ανάστημα, που είχαμε ξεχάσει και που μπορεί να φέρει ανατροπές στη θλιβερή ζωή του τελευταίου διαστήματος εξ αιτίας των παράλογων νέων μέτρων που μας σερβίρουν καθημερινά........

Μπράβο σας, μπράβο μας....και εις άλλα με υγεία, ελπίζω πολύ σύντομα....

Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή.......Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

marilena: "Κάντε ησυχία να μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες"....

marilena: "Κάντε ησυχία να μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες"....: "Ποιος θα μπορούσε να το φανταστεί ότι θα γινόμασταν σχεδόν ανέκδοτο στα χείλη των Ισπανών διαδηλωτών που μας καλούν όσο πιο ήπια μπορούν να ..."

"Κάντε ησυχία να μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες"....

Ποιος θα μπορούσε να το φανταστεί ότι θα γινόμασταν σχεδόν ανέκδοτο στα χείλη των Ισπανών διαδηλωτών που μας καλούν όσο πιο ήπια μπορούν να ξυπνήσουμε......

Να ξυπνήσουμε από τον λήθαργο στον οποίο βρισκόμαστε και να αντιδράσουμε.....

Έχω αρχίσει να πιστεύω πως κάποιου είδους Lexotanil  μας ψεκάζουν και σφυρίζουμε έτσι αδιάφορα...

Ειδικά τώρα, μετά τις  ανακοινώσεις των νέων μέτρων που έπονται, αν δεν κινητοποιηθούμε θα είμαστε δικαίως "πρόβατα προς σφαγήν"....

Ή τώρα ή ποτέ......

"Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα", Τετάρτη 25/05/2011, ειρηνική διαμαρτυρία 18:00-23:30Τρίτη, 24 Μαΐου 2011

marilena: Δεν είμαι καλά.......

marilena: Δεν είμαι καλά.......: "Δεν έχω άλλο υπομονή....και ο εγκέφαλός μου υποφέρει....δεν μπορώ να σχεδιάσω τίποτα για το μέλλον... Αισθάνομαι ότι ούτε παρόν δεν έχουμε..."

Δεν είμαι καλά.......

Δεν έχω άλλο υπομονή....και ο εγκέφαλός μου υποφέρει....δεν μπορώ να σχεδιάσω τίποτα για το μέλλον...

Αισθάνομαι ότι ούτε παρόν δεν έχουμε......όχι μέλλον.....

Πως να συνεχίσεις έτσι, χωρίς σχεδιασμό, προοπτική, όνειρα.....

Δεν βγαίνει η ζωή όταν δεν ξέρεις αν αύριο θα μπει η χώρα σε στάση πληρωμών....
Δεν μπορεί να μην είσαι σε θέση να προγραμματίσεις κάτι...

Αυτή η όλη κατάσταση καταπονεί τον εγκέφαλό μας αλλά και την ψυχή μας...

Έχω ένα κόμπο στο στομάχι διαρκώς...όλα περιστρέφονται γύρω από το χάλι της χώρας μας αλλά και το δικό μας....

Στεκόμουν σήμερα στο ταμείο ενός γρήγορου καφέ, περιμένοντας τον υιό μου να τελειώσει την εξέταση της Ιστορίας και παρακολουθούσα τα νέα παιδιά γύρω μου....

Αχ μέσα μου μάτωνα βλέποντάς τα να χαίρονται που έγραψαν καλά και ήταν τόσο χαρούμενα.....

Δεν μπορούν να καταλάβουν ακόμα την δεινή θέση στην οποία βρίσκεται το κράτος και τι επιπτώσεις θα χει αυτό στη ζωή τους....
Αλλά και στη ζωή των γονιών τους που ίσως να μην μπορούν να τα βοηθήσουν να πάνε στο εξωτερικό  ίσως για να μην εγκλωβιστούν εδώ στα λιμνάζοντα ύδατα......

Άλλα όνειρα , άλλες προσδοκίες....Όλα πάνε στράφι...όλα στα σκουπίδια....

Δεν είμαι καλά.......κρίση πανικού....Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα ζήσουμε κάτι τέτοιο....εικόνα πολέμου, εικόνα πραγματικής κατοχής...
Κανείς από εμάς δεν το πίστευε....Μόνο αυτοί το ήξεραν και το παίζανε "Γερμανοί".....ίσα κι όμοια με τους Γερμανούς....Όπως τώρα αυτοί ρουφάνε το αίμα και το μεδούλι μας, άλλο τόσο σαν τις Γερμανικές βδέλλες το πρώτο αίμα μας το ήπιαν αυτοί....Αυτοί που μας σταυρώνουν τώρα και που οδηγούν την πατρίδα στον αφανισμό.......
Βαθιές αναπνοές, βαθιές αναπνοές......

Δεν είμαι καλά......


Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011

marilena: Ουφφφφφ......."

marilena: Ουφφφφφ.......": "Δευτέρα αύριο,....σήμερα, μια εβδομάδα καινούργια έρχεται και εγώ στα ντουζένια μου.... Έρχεται η ώρα της φορολογικής μου δήλωσης....Ουφ..."

Ουφφφφφ......."

Δευτέρα αύριο,....σήμερα, μια εβδομάδα καινούργια έρχεται και εγώ στα ντουζένια μου....Έρχεται η ώρα της φορολογικής μου δήλωσης....Ουφφφφφ.....

Είμαι με αριθμό ΑΦΜ  που λήγει στο 8, και έτσι μέχρι τις 26/5 πρέπει να την έχω καταθέσει....Άρχισα σήμερα πρωί - πρωί να συγκεντρώνω όλα μου τα δικαιολογητικά και να τα βάζω σε μια σειρά.....τον αμάζευτο έχουν!!!

Πολύ βαρετό και καθόλου αναζωογονητικό....

Έβγαλα και το κουτί παπουτσιών με τις αποδείξεις.....ευτυχώς αυτό το 'χω ετοιμάσει μέχρι τέλους...Πάλι καλά γιατί δεν έχω όρεξη ούτε να το βλέπω....

Άρχισα να συμπληρώνω την αίτηση....Ουφφφφφ

Κάθε χρόνο τα ίδια τέτοια εποχή....

Σταμάτησα.......αλλεργία!!!

Αύριο τα υπόλοιπα μην πάθω και κανένα overdose....Η δήλωση δεν βγαίνει μονομιάς....ή μάλλον δεν έχω όρεξη για να την τελειώσω και τόσο γρήγορα.....
Έχω μέρες ακόμα μπροστά μου.....

Άλλωστε να σας πω και την αλήθεια, πάντα την καταθέτω την τελευταία μέρα....."Στο παραπέντε", που λένε....

Άλλοι, τόσοι πολλοί, δεν την καταθέτουν ποτέ...εγώ γιατί πρέπει πάντα να βιάζομαι;

Είμαι ευσυνείδητη πολίτης,..... σε αντίθεση με πολλούς άλλους, διάσημους και μη, που δεν έχουν αποδώσει στο κράτος χρόνια και χρόνια αυτά που έπρεπε......

Έτσι, όλοι αυτοί οι κύριοι βοήθησαν στο να πνιγόμαστε όλοι μας τώρα και να πληρώνουμε και τα δικά τους χρωστούμενα.  Ακόμα περιμένω να δω έστω και μερικούς στη φυλακή....αλλά τίποτα.....

Λες και όλο το κράτος κρέμεται από την δική μου δήλωση για να γλιτώσει το γκρεμό!!!!
Δεν είμαστε καλά....Θέλει πολλούς κούκους για να 'ρθει η  άνοιξη!!!Να πάνε να πληρώσουν όλοι αυτοί που χρωστάνε τα κερατιάτικα τους.....Τους βαρέθηκα.
Εμείς να πληρώνουμε μέχρι το τελευταίο cent...και άλλοι, πολλοί, να κατακλέβουν και να την περνάνε ζωή και κότα....
Ντροπή αλλά και αδικία για όλους τους υπόλοιπους.....

Γι αυτό με πιάνει το γαμώτο κάθε τέτοια περίοδο....Πάντα η ίδια σκέψη στο μυαλό μου..... γι' αυτό και την δίνω πάντα την τελευταία μέρα, έτσι από αντίδραση.....

Παιδιαρίσματα,...θα μου πείτε!!!!

Άσχετο.....

Σήμερα Δευτέρα, θα φτιάξω γεμιστά....τα πεθύμησα!!!Όχι άλλη Εφορία, δεν μου φταίτε σε τίποτα..... Το ταψί με τα "γεμιστά" έχει ασυγκρίτως καλύτερη εικόνα!!!

Να σας δώσω και καμιά ιδέα για κάτι νόστιμο και καλή λύση για τις μέρες που δίνουν τα παιδιά μας εξετάσεις.  Έτσι θα έχουμε φαγητό για 2-3 μέρες μια και ένα τέτοιο φαγητό μπορεί να καταναλωθεί εξίσου καλά και 1-2 μέρες μετά. Θα μπορώ πιο άνετα να βοηθήσω με το διάβασμα....χωρίς να έχω την μαγειρική για λίγο.....

Αυτό λοιπόν θα φτιάξω, το αποφάσισα,  να ξεχαστεί λίγο και το μυαλό μου με το γέμισμα..... από όλα τα οικονομικά θέματα, που μόνο όρεξη δεν μου φέρνουν....Να μην ακούω για λίγες ώρες τις δημοσκοπήσεις γιατί δεν αντέχουν άλλο τ' αυτιά μου αλλά και τα νεύρα μου... Να επιδοθώ στο γέμισμα για να ξεχάσω το άδειασμα.....σε όλα τα επίπεδα.
Εγώ ψηφίζω "γεμιστά"..........

Κυριακή, 22 Μαΐου 2011

The Silence of the Lambs (1991) - Official Trailer

marilena: Η σιωπή των αμνών......Αμερική...έλεος !!!

marilena: Η σιωπή των αμνών......Αμερική...έλεος !!!: "Αυτό που ζήσαμε, αλλά και αυτό που ζούμε κάθε μέρα μετά την αποφράδα μέρα του Strauss Kahn, δεν έχει προηγούμενο....... Μετά τις απόλυτα ε..."

Η σιωπή των αμνών......Αμερική...έλεος !!!

Αυτό που ζήσαμε, αλλά και αυτό που ζούμε κάθε μέρα μετά την αποφράδα μέρα του Strauss Kahn, δεν έχει προηγούμενο.......

Μετά τις απόλυτα εξευτελιστικές εικόνες που όλοι με μεγάλη έκπληξη παρακολουθήσαμε από την σύλληψη και κράτηση του Dominique στις Αμερικανικές φυλακές, υψίστης ασφαλείας....

Τώρα μπαίνουμε σε μια άλλη φάση που θα κρατήσει για κάποιο διάστημα και που το δικαστήριο αποφάσισε για λογαριασμό του εν λόγω "εγκληματία".....

Η κράτησή του σε διαμέρισμα, στην περιοχή του Broadway, χωρίς δυνατότητα εξόδου του και με την απόλυτη φρούρηση από ειδικό φρουρό και ηλεκτρονική παρακολούθησή του μέσω ενός ειδικού κυκλώματος παρακολούθησης που συνοδεύει το ειδικό βραχιόλι στον αστράγαλό του.....

Η πρώτη προσπάθειά  του να μείνει σε διαμέρισμα άλλης περιοχής δεν απέδωσε καθώς οι υπόλοιποι ένοικοι, μόλις επληροφορήθησαν το γεγονός, αμέσως ακύρωσαν την οποιαδήποτε συμφωνία είχαν κάνει...Δεν μπορούσαν να αισθάνονται ότι μένει στο ίδιο κτίριο αυτό το "τέρας" που βαρύνεται με τέτοιες κατηγορίες....

Μετά από αυτό, τελικά νοικιάστηκε το άλλο διαμέρισμα της περιοχής του Broadway......Παρακολούθησα τις μικρές αυτές συνεντεύξεις των ενοίκων του εν λόγω κτιρίου και έμεινα με το στόμα ορθάνοιχτο όσο τους άκουγα.....Όλοι ήταν πολύ αναστατωμένοι....δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι στο ίδιο κτίριο θα μένει και αυτό το ανθρωπόμορφο τέρας.....δεν μπορούν να το φανταστούν.....και σχεδόν κάνουν την προσευχή τους για το κακό που τους έτυχε......

Ένας ιδιαιτέρως "ευφυής" κύριος είπε....."δεν μπορώ να φανταστώ πως αυτός ο άνθρωπος μετά από όλα αυτά που έχει κάνει και τον βαρύνουν....θα μένει στο ίδιο κτίριο με την οικογένειά μου..."

Έλεος.............

Είναι στα καλά τους οι άνθρωποι;  Τόση βλακεία μαζεμένη στη Νέα Υόρκη ή να πω καλύτερα,... ανάμεσα στους Αμερικανούς πολίτες;


Έχω μείνει άφωνη με όλα όσα βλέπω και ακούω....

Είναι ικανοί να ζητήσουν αποζημίωση για ψυχική οδύνη.....

Σίγουρα όλοι οι ένοικοι αλλά και οι υπόλοιποι γείτονες του Strauss Kahn θα αρχίσουν να βλέπουν τον ψυχίατρό τους μετά από αυτό το χτύπημα της μοίρας που τους βρήκε.......

Είναι τόσο ευαίσθητες ψυχές που δεν αντέχουν να διαχειριστούν μια τέτοια κατάσταση.......

Μόνο όταν οι Πρόεδροί τους βομβαρδίζουν άλλες χώρες σκοτώνοντας μαζί και αθώα γυναικόπαιδα, επιβάλλοντας τα δικά τους μέτρα και πολιτικές το αντέχουν....Τότε βέβαια έχουν να πουν, πως δεν μπορούν να βλέπουν έναν Τύραννο να συμπεριφέρεται έτσι στον λαό του...τότε δεν πειράζει γιατί υπάρχει από πίσω επιχείρηση διάσωσης ενός λαού που υποφέρει......Τότε δεν υπάρχει ευαισθησία μέσα σας,...."φίλοι" Αμερικάνοι;

Ο Strauss Kahn, που τελικά μπορεί να έχουν συμβεί πράγματι όλες αυτές οι κατηγορίες.....δεν είναι δα και τόσο επικίνδυνος για να δικαιολογεί αυτές τις αντιδράσεις σας....

Αλλά μάλλον....

Τον έχουν κατατάξει στην κατηγορία του Hannibal Lecter, ξέρετε.....από την "Σιωπή των αμνών", αυτόν που ήταν σε φυλακές υψίστης ασφαλείας γιατί είχε ένα ....πάθος... μια τρελλή όρεξη να τρώει ανθρώπους........
Ο πρωταγωνιστής τότε Άντονυ Χόπκονς....είχε αφήσει εποχή....

Μοιάζει και λίγο με τον Dominique....


Όλοι θυμόμαστε και την χαρακτηριστική δερμάτινη μάσκα την οποία του φορούσαν, ακριβώς για να μην μπορεί να τρώει ως καλύτερο μεζέ, ανθρώπους....


Μόνο την μάσκα αυτή δεν έχουν ακόμα προβάρει στον Strauss Kahn....


Δεν ξέρω τι είδους υποκρισία είναι αυτή που βγαίνει το τελευταίο διάστημα από τους Αμερικανούς....Είχα την εντύπωση πως αφορούσε μόνο στις ηγεσίες, στους πολιτικούς......


Διαπίστωσα όμως με λύπη μου, πως αφορά και στον λαό.....εικόνα που δεν μπορούσα να φανταστώ!!