Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011

marilena: Le Monde: "Είναι η Ελλάδα χώρα της Ευρώπης;"

marilena: Le Monde: "Είναι η Ελλάδα χώρα της Ευρώπης;": 17 Νοεμβρίου 2011, 20:09 Ένα ξεκάθαρο ερώτημα θέτει ο γαλλικός Μοnde στους αναγνώστες του: «Είναι η Ελλάδα χώρα της Ευρώπης»; Σε ένα δ...

Le Monde: "Είναι η Ελλάδα χώρα της Ευρώπης;"Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Le Monde: "Είναι η Ελλάδα χώρα της Ευρώπης;"
Ένα ξεκάθαρο ερώτημα θέτει ο γαλλικός Μοnde στους αναγνώστες του: «Είναι η Ελλάδα χώρα της Ευρώπης»;

Σε ένα δισέλιδο «αφιέρωμα» η εφημερίδα σημειώνει ότι η έξοδος από το ευρώ δεν είναι ταμπού και διηγείται την πρόσφατη ελληνική ιστορία δύο αιώνων. Την ιστορία μιας χώρας που ίσως είναι λιγότερο ευρωπαϊκή από όσο φαίνεται.

To άρθρο ξεκινά με τη ρήση του Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν στα χρόνια του 1970: «Δεν μπορούμε να κλείσουμε την πόρτα στον Πλάτωνα!», θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δώσει το στίγμα της Ευρώπης και της άμεσης σχέσης που έχει με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

Στη συνέχεια παρατίθεται η σύγχρονη ελληνική ιστορία και η γέννηση μιας μικρής, αγροτικής χώρας στην άκρη της Ευρώπης, μιας χώρας που επέλεξε για συμβολικούς λόγους την Αθήνα για πρωτεύουσα, μιας χώρας που πέρασε πολέμους, διχασμούς, τη «Μεγάλη Ιδέα», την καταστροφή της Μικράς Ασίας, την πείνα της κατοχής, το αντάρτικο, την απελευθέρωση, τη δικτατορία των Συνταγματαρχών και τη Μεταπολίτευση.

Δεν λείπουν ασφαλώς οι αναφορές στο πελατειακό κράτος το οποίο δημιουργήθηκε και πάνω στο οποίο στηρίχθηκε το πολιτικό κατεστημένο.

«Μετά τη Μεταπολίτευση, ο ευρωπαϊκός δρόμος άνοιξε και πάλι» σημειώνουν οι αρθρογράφοι, παραθέτοντας τις ισχυρές αντιρρήσεις αρκετών χωρών της τότε ΕΟΚ, αλλά και τη στήριξη του Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν στην είσοδο της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες, το 1981.

Και μετά ήρθε η εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου και τα πακέτα στήριξης με διάφορα ονόματα από την Ευρώπη. «Ήταν η περίοδος που μπορούσε κανείς να δει σε κάθε ελληνικό χωριό ένα μαρμάρινο άγαλμα στους νεκρούς (σσ της Αντίστασης, κατά πάσα πιθανότητα), όπως και ταμπέλες που ανέφεραν την κοινοτική συμμετοχή στη χρηματοδότηση» θυμάται ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Paris X-Nanterre, Γκι Μπιρζέλ.

Ήρθε και η εποχή μεγάλων μεταρρυθμίσεων, αλλά και μιας διφορούμενης εξωτερικής πολιτικής, λόγω και της γεωγραφικής θέσης της Ελλάδας. Η κοινή γνώμη, όπως αναφέρει η εφημερίδα, δεν ένιωσε ιδιαίτερα καλά με το βομβαρδισμό της Σερβίας το 1999 από το ΝΑΤΟ. «Ακόμα και σήμερα, η Αθήνα δεν αναγνωρίζει το Κόσοβο και αρνείται στους γείτονες το όνομα 'Μακεδονία'».

Ακολούθησε η διεύρυνση και η Ευρωζώνη, για την οποία η εφημερίδα περιγράφει αναλυτικά τα ζητήματα που προέκυψαν με την είσοδο της Ελλάδας στο ενιαίο νόμισμα.

«H Κομισιόν και η ΕΚΤ έδωσαν το πράσινο φως για την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη» θυμάται ο Ντιντιέ Ρέιντερς, υπουργός Οικονομικών του Βελγίου, σημειώνοντας την πολιτική σημασία που είχε η είσοδος και της Ελλάδας στο ευρώ.

Στη συνέχεια γίνεται σαφή αναφορά στον «ιστορική ευθύνη» που έπαιζε ή έπρεπε να παίζει η Ευρώπη στην προσπάθειά της να εντάξει στους κόλπους της και χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ.

πιπλέον εκφραζόταν η θέση ότι μια χώρα (η Ελλάδα) της οποίας το ΑΕΠ εκπροσωπεί μόλις το 2% με 3% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης δεν θα δημιουργούσε πρόβλημα...

Ήταν η εποχή της αισιοδοξίας, θυμάται η εφημερίδα, η οποία συνεχίστηκε με αποκορύφωμα το θρίαμβο στο Euro 2004 και την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Και μετά ήρθε η απόφαση του νέου υπουργού Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη να κάνει «απογραφή», η οποία άλλαξε εντελώς τα δημοσιονομικά δεδομένα. Όλα ξαφνικά τα νούμερα ήταν «λάθος»...

«Όπως ο Δίας μεταμορφώθηκε σε ταύρο για να απαγάγει την Ευρώπη, έτσι και η Ελλάδα είχε πει ψέματα» γράφει η εφημερίδα.

Και μετά άρχισε ο κατήφορος με σημείο αφετηρίας την ακρωτηριασμένη Αφροδίτη της Μήλου να κάνει χειρονομίες στο εξώφυλλο γερμανικού περιοδικού...

Το κλίμα στην Ελλάδα έχει πλέον αλλάξει και η περίφημη τρόικα είναι για τη χώρα μια μετενσάρκωση της κατοχής και του Ναζισμού.

βία επανέκαμψε στους δρόμους της Αθήνας. «Οι εποχές που τα δεινά των Ελλήνων συγκινούσαν τον Σατωβριάνδο και τον Λόρδο Βύρωνα είναι πολύ μακρινές» γράφουν χαρακτηριστικά οι συντάκτες της γαλλικής εφημερίδας.

Και μιλώντας για εφημερίδες: με όλα αυτά που συμβαίνουν, η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph έφτασε να γράψει ότι ότι «θα ήταν καλή ιδέα να γίνει ένα πραξικόπημα στην Αθήνα, για να έχει κανείς μια καλή αφορμή να διώξει την Ελλάδα από την ΕΕ.»

Η εφημερίδα φιλοξενεί και συνέντευξη του Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν με τίτλο: «Η είσοδος της Ελλάδας στην Ευρωζώνη ήταν σοβαρό λάθος».

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας (1974-1981) αναγνωρίζει πάντως ότι η Ευρώπη άργησε να δράσει στην ελληνική κρίση, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι η Ευρώπη είναι η μοναδική ελπίδα για τους Έλληνες.

Για τον Γιώργο Παπανδρέου σημειώνει ότι ο κόσμος υπήρξε πολύ σκληρός μαζί του, αν και ο ίδιος πήρε μεγάλο και ανεξήγητο ρίσκο με το δημοψήφισμα.

Ο Ντ' Εστέν πάντως καταλήγει λέγοντας ότι υπάρχει μια υπερβολή με το ελληνικό ζήτημα: η Ελλάδα εκπροσωπεί ένα πολύ πολύ μικρό ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού. Δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε αυτή την κρίση πλανητικό ζήτημα...

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011

marilena: ΜΗΧΑΝΗ ΚΙΜΑ.......

marilena: ΜΗΧΑΝΗ ΚΙΜΑ.......: Ο Γιάννης Ιωάννου σχολιάζει την επικαιρότητα. www.yannis-ioannοu.com ATHENS VOICE

ΜΗΧΑΝΗ ΚΙΜΑ.......

Το σκίτσο της εβδομάδας 369Ο Γιάννης Ιωάννου σχολιάζει την επικαιρότητα.

ATHENS VOICE

marilena: ΟΙ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟ...

marilena: ΟΙ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟ...

ΟΙ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ.....

technocrats take over italian cabinet cartoon kipper williams

marilena: LOVE IS......

marilena: LOVE IS......: Η νέα προκλητική διαφημιστική καμπάνια της Benetton Οργισμένες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η νέα διαφημιστική καμπάνια της εταιρείας ρούχ...

LOVE IS......Η νέα προκλητική διαφημιστική καμπάνια της Benetton

Οργισμένες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η νέα διαφημιστική καμπάνια της εταιρείας ρούχων Benetton, η οποία για μία ακόμα φορά προκαλεί με τις αφίσες της. Οι νέες φωτογραφίες της Benetton έχουν πρωταγωνιστές (προϊόν μοντάζ) γνωστές προσωπικότητες που φιλιούνται. Και αν ήταν ηθοποιοί ή μοντέλα μάλλον δεν θα υπήρχε πρόβλημα αλλά στην προκειμένη περίπτωση τα ζευγάρια είναι ο Πάπας Βενέδικτος με ένα ιμάμη, η Μέρκελ με τον Σαρκοζί, ο Παλαιστίνιος Μαχμούντ Αμπάς με τον Ισραηλινό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Μπάρακ Ομπάμα με τον πρόεδρο της Κίνας Χου Ζιντάο ή τον Ούγκο Τσάβες.
Μέρκελ - Σαρκοζί

Αμπάς - Νετανιάχου

πάπας Βενέδικτος - ιμάμης

Ομπάμα - Τσάβες

Ζιντάο - Ομπάμα
Η νέα καμπάνια ονομάζεται «unhate», δηλαδή «όχι μίσος», και όπως δήλωσε ο Άλεσαντο Μπένετον αναπληρωτής πρόεδρος της εταιρίας και γιος του ιδρυτή της αναλύοντας το σκεπτικό είπε πως με την οικονομική κρίση, με ό,τι συμβαίνει στις χώρες της Βόρειας Αφρικής, αυτή είναι μια στάση που όλοι μπορούμε να «αγκαλιάσουμε», πως μπορούμε να έχουμε θετική ενέργεια».
Οι αφίσες της καμπάνιας έκαναν την εμφάνισή τους στους δρόμους της Ρώμης και του Μιλάνο αλλά αποσύρθηκαν αμέσως μετά την οργισμένη αντίδραση του Βατικανού.


iefimerida

marilena: ΦΙΛΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ.....

marilena: ΦΙΛΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ.....: Φιλιά στο στόμα ανταλλάσσουν πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες σε διαφήμιση της Bennetton Στόχος της, η προώθηση της ανεκτικότητας και της ...

ΦΙΛΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ.....


Φιλιά στο στόμα ανταλλάσσουν πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες σε διαφήμιση της Bennetton

Στόχος της, η προώθηση της ανεκτικότητας και της παγκόσμιας αγάπης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011
Τελευταία ενημέρωση: 17/11/2011 09:25
Web-Only
Με τίτλο «Unhate» και μνήμες από τις παλαιότερες, προκλητικές της διαφημίσεις, η νέα καμπάνια της Benetton φέρνει... πιο κοντά γνωστές προσωπικότητες. 

Η Άνγκελα Μέρκελ εικονίζεται να φιλά στο στόμα τον Νικολά Σαρκοζί, οΜπέντζαμιν Νετανιάχου τον Μαχμούντ Αμπάς, ο Μπαράκ Ομπάμα τον Ούγκο Τσάβες (αλλά και τον Χου Τζιντάο) και ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ' τον αιγύπτιο ιμάμη Αχμέντ ελ-Ταγιέμπ.

Η τελευταία εικόνα όμως αποσύρθηκε, μετά την έντονη αντίδραση του Βατικανού.

Η ψεύτικη φωτογραφία που δείχνει τον Πάπα να φιλά τον Σεΐχη Αχμέντ ελ-Ταγιέμπ του Ινστιτούτου αλ-Αζάρ «ανέβηκε» στην ιστοσελίδα της εταιρείας, αλλά αποσύρθηκε περίπου μία ώρα μετά τις διαμαρτυρίες του Βατικανού.

Σύμφωνα με τη Benetton, στόχος της διαφήμισης είναι να προωθήσει την ανεκτικότητα και την «παγκόσμια αγάπη».
marilena: ΦΙΛΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ.....

marilena: ΦΙΛΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ.....: Φιλιά στο στόμα ανταλλάσσουν πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες σε διαφήμιση της Bennetton Στόχος της, η προώθηση της ανεκτικότητας και της ...

marilena: 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ.

marilena: 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ.: Ένα το χελιδόνι Στίχοι: Οδυσσέας Ελύτης Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης Πρώτη εκτέλεση: Γρηγόρης Μπιθικώτσης Ενα το χελιδόνι κι η άνοιξη ...

17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ.


Ένα το χελιδόνι

Στίχοι: Οδυσσέας Ελύτης
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
Πρώτη εκτέλεση: Γρηγόρης Μπιθικώτσης
Ενα το χελιδόνι κι η άνοιξη ακριβή
για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή
Θέλει νεκροί χιλιάδες να 'ναι στους τροχούς
Θέλει κι οι ζωντανοί να δίνουν το αίμα τους.

Θε μου Πρωτομάστορα μ' έχτισες μέσα στα βουνά
Θε μου Πρωτομάστορα μ' έκλεισες μες στη θάλασσα!

Πάρθηκεν από μάγους το σώμα του Μαγιού
Το 'χουνε θάψει σ' ένα μνήμα του πέλαγου
σ' ένα βαθύ πηγάδι το 'χουνε κλειστό
μύρισε το σκοτάδι κι όλη η άβυσσος

Θε μου Πρωτομάστορα μέσα στις πασχαλιές και Συ
Θε μου Πρωτομάστορα μύρισες την Ανάσταση

Όταν σφίγγουν το χέρι

Στίχοι: Γιάννης Ρίτσος
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
Πρώτη εκτέλεση: Γρηγόρης Μπιθικώτσης

Όταν σφίγγουν το χέρι, (2)
ο ήλιος είναι βέβαιος για τον κόσμο. (2)
Όταν χαμογελάνε, (2)
ένα μικρό χελδόνι φεύγει μέσ’ απ’ τα άγρια γένια τους. (2)

Όταν σκοτώνονται, όταν σκοτώνονται, (2)
η ζωή τραβάει την ανηφόρα (2)
με σημαίες, με σημαίες και με ταμπούρλα.
Η ζωή τραβάει την ανηφόρα (2)
με σημαίες, με σημαίες και με ταμπούρλα.

Ο δρόμος

Στίχοι: Μητροπούλου ΚωστούλαΜουσική: Λοΐζος ΜάνοςΠρώτη εκτέλεση: Σούλα Μπιρμπίλη
Ο δρόμος είχε τη δική του ιστορία
κάποιος την έγραψε στον τοίχο με μπογιά
Ήταν μια λέξη μοναχά, ελευθερία
κι έπειτα είπαν πως την έγραψαν παιδιά

Λα λα λα λα...

Ύστερα κύλησε ο καιρός κι η ιστορία
πέρασε εύκολα απ’ τη μνήμη στην καρδιά
Ο τοίχος έγραφε μοναδική ευκαιρία
εντός πωλούνται πάσης φύσεως υλικά

Λα λα λα λα...

Τις Κυριακές απ’ το πρωί στα καφενεία
έπειτα γήπεδο, στοιχήματα, καυγά
Ο δρόμος είχε τη δική του ιστορία
είπανε όμως πως την έγραψαν παιδιά


marilena: ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.....

marilena: ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.....: Γιάννης Ρίτσος - Ποίημα για τη γιορτή του πολυτεχνείου: 16 και 17 Νοέμβρη 1973 Αθήνα 16 Νοεμβριου 1973 Ωραία παιδιά, με τα μεγάλα μάτια σα...

ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.....


Γιάννης Ρίτσος - Ποίημα για τη γιορτή του πολυτεχνείου: 16 και 17 Νοέμβρη 1973
Αθήνα 16 Νοεμβριου 1973
Ωραία παιδιά, με τα μεγάλα μάτια σαν εκκλησίες χωρίς στασίδια.
Ωραία παιδιά, δικά μας, με τη μεγάλη θλίψη των αντρείων,
Αψήφιστοι, όρθιοι στα προπύλαια, στον πέτρινο αέρα,
Έτοιμο χέρι, έτοιμο μάτι, - πως μεγαλώνει
το μπόι, το βήμα και η παλάμη του ανθρώπου;
17 Νοεμβρίου 1973
Βαρειά σιωπή, διάτρητη απ΄ τους πυροβολισμούς,
πικρή πολιτεία,
αίμα, φωτιά, η πεσμένη πόρτα, ο καπνός, το ξύδι-
ποιος θα πει : περιμένω απ΄ το μέσα μαύρο;
Μικροί σκοινοβάτες με τα μεγάλα παπούτσια
μ΄ έναν επίδεσμο φωτιά στο κούτελο
κόκκινο σύρμα, κόκκινο πουλί,
και το μοναχικό σκυλί στ΄ αποκλεισμένα προάστια
ενώ χαράζει η χλωμότερη μέρα πίσω
απ΄ τα καπνισμένα αγάλματα
κι ακούγεται ακόμη η τελευταία κραυγή διαλυμένη
στις λεωφόρους.
Πάνω απ΄ τα τανκς, μέσα στους σκόρπιους πυροβολισμούς
πως μπορείτε λοιπόν να κοιμάστε;

Πολυτεχνείο 17 Νοέμβρη 1973

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

marilena: ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.....ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΠΑΝΤΟΥ ΕΚΤΟΣ ...

marilena: ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.....ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΠΑΝΤΟΥ ΕΚΤΟΣ ...

ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.....ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΠΑΝΤΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....
marilena: ΠΡΟΣΟΧΗ !!!.....ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ.......

marilena: ΠΡΟΣΟΧΗ !!!.....ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ.......: Καταπληκτικό GRAFFITTI στο κέντρο της Αθήνας..... Καλλιτεχνικές ανησυχίες σε μαύρο γκρι και κόκκινο.....

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!.....ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ.......Καταπληκτικό GRAFFITTI στο κέντρο της Αθήνας.....
Καλλιτεχνικές ανησυχίες σε μαύρο γκρι και κόκκινο.....

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!.....ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ.......Καταπληκτικό GRAFFITTI στο κέντρο της Αθήνας.....
Καλλιτεχνικές ανησυχίες σε μαύρο γκρι και κόκκινο.....

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011

Π. Καμμένος στις προγραμματκές δηλώσεις

marilena: STEVE BELL ....GUARDIAN

marilena: STEVE BELL ....GUARDIAN: Steve Bell on the Eurozone crisis German chancellor Angela Merkel says Europe is experiencing its worst period since the second world war...

STEVE BELL ....GUARDIAN

15.11.2011: Steve Bell on the Eurozone crisis


Steve Bell on the Eurozone crisis

German chancellor Angela Merkel says Europe is experiencing its worst period since the second world war
Steve Bell is an award-winning cartoonist. The Steve Bell cartoon website isBelltoons.co.uk
Picture of Steve Bellmarilena: ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΟΥΜΕ ........

marilena: ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΟΥΜΕ ........: Άλλη μια οικονομική λύση για τους άρρωστους καπνιστές..... Όλα τα' χαμε, τώρα έχουμε να παλέψουμε και με το τσιγάρο.... Όσοι ακόμα δεν τ...

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΟΥΜΕ ........

Άλλη μια οικονομική λύση για τους άρρωστους καπνιστές.....

Όλα τα' χαμε, τώρα έχουμε να παλέψουμε και με το τσιγάρο....

Όσοι ακόμα δεν το έχουν κόψει, τραβάνε ένα ζόρι ακόμα με την καθημερινή αγορά της δόσης τους.  Δύσκολο να τα κόψεις όλα μαζί.  Αν προσθέσουμε και τον παράγοντα στρες, τότε ακόμα πιο δύσκολο να κόψεις και το τσιγάρο.  Τουλάχιστον επί του παρόντος, γιατί όπως πάει το θέμα ....σε λίγο θα κοπεί κι' αυτό ...μπας και σωθούμε.....Εγώ λοιπόν, κατέληξα σε αλλαγή και στο τσιγάρο.

Ξεκίνησα να καπνίζω στριφτά.Εκεί που χρειαζόμουν 3,80 ευρώ τουλάχιστον την μέρα για ένα πακέτο τσιγάρα, άλλαξα και πήγα σε στριφτά.  Τώρα, εδώ και τρεις εβδομάδες περίπου ξοδεύω 4 ευρώ κάθε τρεις μέρες,
Έτσι έριξα το μηνιαίο κόστος της κακής αυτής συνήθειας σε 32 ευρώ περίπου, από 120 ευρώ που ξόδευα πριν για το πακέτο....

Hair cut, που εδώ πραγματικά με ωφέλησε τόσο στην υγεία αλλά και στην τσέπη...

Κατ' αρχάς καπνίζοντας στριφτά, καπνίζεις λιγότερο γιατί δεν έχεις πάντα διαθέσιμο ένα τσιγάρο έτοιμο.  Όταν αγοράζεις πακέτο...κάθε λίγο και λιγάκι τραβάς και ανάβεις και ένα τσιγάρο, Τώρα με τα στριφτά αυτό άλλαξε.  Είναι μια διαδικασία ολόκληρη και πολλές φορές την αναβάλεις γι' αργότερα.  Δεν είναι πάντα εύκολο να φτιάξεις ένα τσιγάρο.

Το καλύτερο βέβαια που έχουμε να κάνουμε, είναι να το κόψουμε και να απελευθερωθούμε μια για πάντα από τον βραχνά αυτόν.Μέχρι τότε όμως, δοκιμάστε το κι εσείς και δείτε την διαφορά αμέσως από το πρώτο πακέτο καπνού που θα αγοράσετε,Αγοράστε καπνό, χαρτάκια, φιλτράκια, και εξοικονομήστε λίγα ευρώ κι από εκεί.


marilena: Είπα νοικοκυρές.....και θυμήθηκα εσάς.....

marilena: Είπα νοικοκυρές.....και θυμήθηκα εσάς.....: Σκεφτείτε τις νοικοκυρές αυτές που παρέλασαν την περασμένη χρονιά στις τηλεοράσεις και ήθελαν να μπουν και στο σπίτι μας..... Τι να κάνου...

Είπα νοικοκυρές.....και θυμήθηκα εσάς.....Σκεφτείτε τις νοικοκυρές αυτές που παρέλασαν την περασμένη χρονιά στις τηλεοράσεις και ήθελαν να μπουν και στο σπίτι μας.....
Τι να κάνουν άραγε αυτές οι Ελληνίδες "βιοπαλαίστριες" τώρα με την οικονομική κρίση;

ΑΝΑΡΩΤΙΈΜΑΙ.....¨

Μήπως......έσπασαν κανένα νύχι;