Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ στο GAZARTE, Κυριακή 22/01/2012


«Ένας λόγος παραπάνω» στο Gazarte

ΑΘΗΝΑ 21/01/2012

«Ένας λόγος παραπάνω» είναι ο τίτλος μιας ενότητας συνεντεύξεων από ανθρώπους της Τέχνης και της Διανόησης στη Λίνα Νικολακοπούλου και τον Μάκη Προβατά. Μια πρόσκληση-πρόκληση κι ένας λόγος παραπάνω να διακόψουμε την παθητικότητακαι την ανία της καθημερινότητας.

Μια συζήτηση δίχως φόβο και με πάθος, που οι απόψεις των καλεσμένων έχουν ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα ειδικά στις μέρες που διανύουμε.

Τόπος συνάντησης, το Loft του πολυχώρου Gazarte, κάθε Κυριακή απόγευμα στις 18.30 με ζεστό μυρωδάτο καφέ και αγαπημένα κουλουράκια.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Στο τέλος κάθε συνέντευξης, πού διαρκεί μια ώρα, το κοινό έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει ερωτήσεις στον καλεσμένο ή την καλεσμένη. Οι βραδιές θα εμπλουτίζονται με οπτικοαουστικό υλικό σχετικό με το κάθε θέμα.

Αυτή την Κυριακή, 22 Ιανουαρίου καλεσμένος είναι ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης. Τριαντάχρονος καθηγητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Πληροφορικής του Μ.Ι.Τ .

Τελείωσε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϋ.

Έγινε ευρύτερα γνωστός όταν κατάφερε να λύσει τον γρίφο του Τζων Φόρμπς Νας, στα 26 του χρόνια.

Ο γρίφος αυτός παρέμενε άλυτος για 60 χρόνια… ας θυμηθούμε το φίλμ «Beautiful mind».  Αυτή η επιτυχία τον οδήγησε να γίνει καθηγητής στο Μ.Ι.Τ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου