Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

Θα διασχίσει 43 πόλεις στα χέρια 500 δρομέων


Ο Σπ. Καπράλος, η Ινώ Μενεγάκη, η Αρτ. Ιγνατίου και ο Σπ. Ζαννιάς


Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε χθες τη διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας μετά την αφή της στην Αρχαία Ολυμπία στις 10 Μαΐου και μέχρι την παράδοσή της στο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 17 Μαΐου. Πρώτος λαμπαδηδρόμος θα είναι πιθανότατα ο πρωταθλητής της κολύμβησης Σπύρος Γιαννιώτης.
«Χάρη στις χορηγίες και την ιδιωτική πρωτοβουλία δεν επιβαρύνουμε καθόλου το ελληνικό Δημόσιο από τα έξοδα της λαμπαδηδρομίας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπ. Καπράλος. Ο πρόεδρος της επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, Σπ. Ζαννιάς, ανέφερε ότι «το ιερό φως θα διασχίσει 43 πόλεις στα χέρια περίπου 500 δρομέων σε απόσταση 3.000 χλμ. σε απόλυτη συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση». «Είναι πολύ μεγάλη τιμή για μένα και δίνω την υπόσχεση να σταθώ αντάξια», είπε η πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη.
Χορογράφος της τελετής αφής, όπως πάντα τα τελευταία χρόνια είναι η Αρτεμις Ιγνατίου, που σε συνεργασία με τον συνθέτη της μουσικής Μιχάλη Μεσσήνη ετοιμάζουν καινοτομίες στον χορό. «Η Ελλάδα μπορεί να συνεχίσει να παράγει φως», δήλωσε η Αρτ. Ιγνατίου.

Τ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου