Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

Χονδροκούκης: «Απίστευτη εμπειρία το παγκόσμιο» !!!!!!!!!

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν συγγενείς και φίλοι στην ελληνική αποστολή στίβου που επέστρεψε από την Κωνσταντινούπολη, η οποία 9-11 Μαρτίου φιλοξένησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού.
Παρόντες βέβαια στο αεροδρόμιο της Αθήνας και δεκάδες εκπρόσωποι του Τύπου, που περίμεναν την ελληνική αποστολή και τα φλας έπεσαν αμέσως στον 24χρονο παγκόσμιο πρωταθλητή του ύψους, Δημήτρη Χονδροκούκη, αλλά και στον 4ο του ίδιου τελικού, Κώστα Μπανιώτη.

«Αρχίζω να το συνειδητοποιώ. Ήταν απίστευτη εμπειρία. Η κερκίδα ήταν φοβερή, μου έδωσε απίστευτη δύναμη.
Κοίταξα να μπω στον αγώνα χωρίς άγχος. Παρόλα αυτά στο 2.33μ εκτονώθηκα. Με την κραυγή μου βγήκε όλη η χαρά. Είχα καταλάβει ότι θα μπορούσα να μπω στα μετάλλια.

Υπάρχουν ακόμη κάποιοι άνθρωποι που κάνουν περήφανους τους Έλληνες και προσπαθούν καθημερινά γι΄ αυτό», είπε ο Χονδροκούκης.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στο μεγάλο στόχο του καλοκαιριού, που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου: 

«Πρωτίστως έχω στο μυαλό μου να εκπροσωπήσω τη χώρα όσο καλύτερα μπορώ. Αν έρθει και το παραπάνω, ευπρόσδεκτο».  Αναφορικά με τις συνθήκες προπόνησης, σχολίασε: «Είναι απαράδεκτη η στάση της Πολιτείας.
Οι συνθήκες είναι πολύ κακές. Δεν έχουμε θέρμανση και ζεστό νερό. Το περασμένο καλοκαίρι πηγαίναμε να κάνουμε προπόνηση και το στάδιο ήταν κλειστό. Όλα αυτά δυσκολεύουν την κατάσταση. Η ομοσπονδία προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί. Εγώ έχω σταθεί τυχερός γιατί έχω τη βοήθεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου».

Ο Κώστας Μπανιώτης, είπε από την πλευρά του: «Πήραμε ένα χρυσό μετάλλιο. Το είχε ανάγκη ο ελληνικός αθλητισμός και ο ελληνικός λαός και εκτός από αυτό υπήρχε πολύ καλή εκπροσώπηση από όλα τα παιδιά.
Είμαι ευχαριστημένος από τη δική μου προσπάθεια. Κάθε αθλητής θέλει το καλύτερο δυνατό. Εγώ θα δω τα λάθη μου από αυτό τον αγώνα και θα τα διορθώσω για τη συνέχεια». 

Όσο για το μετάλλιο του Χονδροκούκη, είπε: «Ήταν στιγμές γεμάτες συναίσθημα. Χάρηκα πάρα πολύ γι΄ αυτόν.
Είναι ένα πολύ καλό παιδί και καλός αθλητής, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε αρκετά τα προηγούμενα χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου