Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012

Carlos Latuff O βραζιλιάνος πολιτικός σκιτσογράφος την Παρασκευή 23/3 στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης Παναγιώτης Μένεγος

n
Είναι γνωστός σε όλον τον κόσμο για τα στρατευμένα σκίτσα του στον αγώνα για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Ο βραζιλιάνοςCarlos Latuff δημοσιεύει εδώ και πολλά χρόνια σε ανεξάρτητα blogs και sites, εικόνες άλλοτε χιουμοριστικές κι άλλοτε σκληρές, που τοποθετούνται χωρίς περιστροφές πάνω στη φλέγοντα ζητήματα της Μέσης Ανατολής. Επικριτικός απέναντι στο κράτος του Ισραήλ κι ως εκ τούτου «εχθρός» των σιωνιστών, συχνά προκλητικός και συχνότερα πικρά εύστοχος, σχολίασε κι ενθάρρυνε με τις δημιουργίες του και τα πρόσφατα κινήματα της «αραβικής άνοιξης». Στην Ελλάδα έρχεται καλεσμένος της Δικτύωσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση. Θα είναι το κεντρικό πρόσωπο της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Παρ. 23/3 στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης (Φωκίωνος Νέγρη). Το πρόγραμμά της έχει ως εξής.
18:30 Μικροί και μεγάλοι ζωγραφίζουμε με όλων των ειδών τα υλικά
20:00 Ο Latuff ζωγραφίζει και συζητά για το πολιτικό σκίτσο
21:00 Συζήτηση «Σιωνισμός - Κατοχή - Αντίσταση»
Παράλληλα μια συλλογή από τα σκίτσα της καριέρας του θα εκτίθεται στο χώρο της Αγοράς.
Το Σαβ. θα βρίσκεται στη Χαλκίδα για συζήτηση με θέμα «Ο Latuff ζωγραφίζει και συζητά για το πολιτικό σκίτσο» (19.00, αίθουσα εργατικού κέντρου Εύβοιας).
image 

Ο Παναγιώτης Μένεγος γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα, απ' όπου έφυγε μόνο για σπουδές και πάρτι σε Κόρδοβα και Μπράιτον. Πρώτο πτυχίο από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Μάρκετινγκ & Επικοινωνία), αλλά σε αυτά τα επαγγέλματα ξυπνάς νωρίς. Όπότε ευθεία για University of Sussex και Media and Cultural Studies.  Γράφει στην Athens Voice από το 2004 όταν χτύπησε την πόρτα φορώντας βερμούδα και λέγοντας «πρακτική». Συνεργάζεται με διάφορα περιοδικά, έχει συνοδεύσει με κείμενά του το Α' μέρος της street art σειράς «Τοιχοδρομίες» (εκδ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου