Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012

Η Εαρινή σύναξις των ποιητών Tετάρτη 21/3, Παγκόσμια Ημέρα ποίησης‏

image


Οι Έλληνες ποιητές υποδέχονται την εαρινή ισημερία και την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης σε μια «άλλη» πορεία διαμαρτυρίας με όπλο την ποίηση ενάντια στην κρίση.
«Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά». Ο στίχος-προτροπή του Οδυσσέα Ελύτη φαντάζει ο μοναδικός μας μπούσουλας αυτή τη χρονική στιγμή, σε αυτή την πόλη, σε αυτή τη χώρα. Όμως η πρόκληση να μη μας ρουφήξει ο βάλτος που βαθαίνει στο κέντρο της Αθήνας χρειάζεται υπερβάσεις κι η ποίηση μπορεί να είναι ένα εργαλείο απέναντι στην κρίση. Γι' αυτό και η πρωτοβουλία του Κύκλου Ποιητών, των περιοδικών Poetix και Ποιητικά, των εκδόσεων Μικρή Άρκτος και τις αλυσίδας πολιτισμού IANOS καλούν ποιητές, συγγραφείς, ηθοποιούς, καλλιτέχνες αλλά και όλους τους πολίτες της Αθήνας σε συνοδοιπορία/δια-μαρτυρία στις 21/3, Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.
Ακούγεται λυρικό κι αισιόδοξο: Έλληνες ποιητές να δίνουν το σήμα για μια «άλλη» πορεία διαμαρτυρίας με ποιήματα για συνθήματα και πλακάτ γεμάτα στίχους. Το ραντεβού είναι στις 12.00 μπροστά από τον Ιανό για το δρομολόγιο: Κοραή, Πανεπιστήμιο, Βιβλιοθήκη, Ακαδημία, Ομήρου και κατάληξη στο Σύνταγμα.Η τοποθεσία του βιβλιοπωλείου (μόνιμος στόχος των βίαιων επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας) γίνεται ακόμα πιο συμβολική σε αυτή την κίνηση υπεράσπισης του πολιτισμού, αντίστασης στην κρίση και σε όσους πληγώνουν τα μάρμαρα και λεηλατούν την πόλη. Όσο η Αθήνα θα μεταμορφώνεται σε μια πόλη με διάθεση ποιητική, σπουδαστές της Α.Σ.Κ.Τ. θα δημιουργούν έργα, φοιτητές της Κρατικής Σχολής Χορού θα μας χαρίζουν σύντομες παραστάσεις, ποιητές θα διαβάζουν σε κάθε στάση ποιήματά τους και χάπενινγκ θα γεμίζουν την πλατεία Συντάγματος. Ο κατάλογος των συμμετεχόντων μεγαλώνει κάθε μέρα και περιλαμβάνει τους περισσότερους εκδοτικούς οίκους της Αθήνας, περιοδικά και συλλόγους γύρω από το βιβλίο. Συντονίσου στο www.21martiou.blogspot.com.          
athens voiceΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου