Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

«Sexy Alexi» Ο γόης Τσίπρας θέμα στον διεθνή Τύπο μέσω του Reuters

«Sexy Alexi»


Στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ως «sexy alexi» αναφέρεται το Reuters που σημειώνει ότι δεν συνηθίζεται η χρήση αυτού του επιθέτου για Έλληνες πολιτικούς, όμως το αξίζει ο Αλέξης που «τείνει να καταστεί ο πιο ισχυρός άνθρωπος στην Ελλάδα». Για το πρακτορείο, ο 37χρονος Τσίπρας που πήγε χωρίς γραβάτα στο Προεδρικό, κυκλοφορεί με μοτοσικλέτα, έχει λαξευτό πηγούνι, μαύρα μαλλιά, βαθιά ματιά και μια εκλυστική σύντροφο, αυτό που θέλει να πετύχει, είναι ό,τι οι Ευρωπαίοι θεωρούν αδύνατο. Την Ελλάδα χωρίς μνημόνιο αλλά στο ευρώ. 

Το πρακτορείο δίνει και την άλλη πλευρά, αυτή των αντιπάλων του Τσίπρα για τους οποίους απλώς είναι ένας απερίσκεπτος γόης, που θα σύρει τη χώρα στην ολική κατάρρευση υποσχόμενος εύκολες λύσεις.
«Για τους υποστηρικτές του όμως είναι ένας σωτήρας, ο μόνος ηγέτης που τολμά να καταλάβει την εξουσία από τους αμελείς γέροντες που σπατάλησαν το μέλλον της ελληνικής νεολαίας».

Λίγο πιο κάτω στο άρθρο υπάρχει και το σύνθημα που κυκλοφόρησε στο ελληνικό διαδίκτυο και έδωσε αφορμή για τον τίτλο του άρθρου: «Μαζί σου Αλέξη, για μια Ελλάδα σέξι». «Η οικονομική κρίση που έχει συνθλίψει την Ελλάδα κατά τα τελευταία πέντε χρόνια έχει πλήξει σοβαρά τους νέους της, περισσότερο από το ήμισυ των οποίων είναι σήμερα άνεργοι», επισημαίνει το Reuters.

Το Reuters επισκέπτεται και τη σελίδα του Τσίπρα στο Facebook για να σχολιάσει τη φωτογραφία του προφίλ του, περιγράφοντας τα πυκνά μαλλιά του, το μαύρο πουκάμισο και το «βλοσυρό ύφος ποπ σταρ».  Γράφει ότι καίει καρδιές μέσα από την οθόνη προκαλώντας μια εξέγερση της καρδιάς με φιλιά, χαμογελαστά πρόσωπα και σχόλια, κυρίως από τις γυναίκες οπαδούς του, σε μερικά από τα οποία αναφέρεται, όπως και σε γνώμες οπαδών του «sexy Alexi».

Παρακάτω υπάρχει το μανιφέστο Τσίπρα, γνώμες ειδικών όπως του κ. Παναγόπουλου της Alco αλλά και η δήλωση Αλαβάνου, «Πρέπει να το πούμε. Άρνηση του μνημονίου, σημαίνει και έξοδο από το ευρώ».

To άρθρο του Reuters έχει γίνει θέμα σε πολλά έντυπα του εξωτερικού που αναφέρονται στον “Sexy Alexi”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου